Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:22:23

В Україні ввели "карантин вихідного дня"

11.11.2020   16:03Агенцiя

Попередньо такий карантин діятиме три тижні.

Через погіршення ситуації з коронавірусом уряд ввів “карантин вихідного дня”. Таке рішення Кабінет міністрів ухвалив під час засідання 11 листопада.

В Україні вирішили відмовитися від адаптивного карантину, та перейти на загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діяли у “помаранчевій” зоні.

Також в Україні вводять карантин вихідного дня, який діятиме з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. Діятиме такий карантин з 14 по 30 листопада.
Що заборонили?

В рамках “карантину вихідного дня” кафе, ресторани, бари та інші заклади громадського харчування не можуть приймати відвідувачів. Дозволено працювати лише “на винос”. Крім того, у вказаний період заборонена робота ТРЦ та інших розважальних центрів. Заборонена робота спортзалів та фітнес-центрів.

Заклади культури також не працюватимуть в рамках “карантину вихідного дня”. Виключенням стануть лише суб’єкти господарювання, які займаються кіновиробництвом. Заборонено роботу суб’єктів господарської діяльності та побутового обслуговування.

Працювати у вихідні зможуть заклади торгівлі, 60% площі яких займають продуктові магазини. Також працюватимуть аптеки та магазини з ветеринарними продуктами.

Заборона на роботу не діятиме для автозаправок, але на них закриють зони харчування. Також уряд дозволив працювати закладам, які надають фінансові чи ремонтні послуги. Також дозволена діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей. Зможуть працювати оператори поштового зв'язку.

Громадський транспорт також продовжить працювати.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.