Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:39:06

Проаналізували готовність області до проведення виборів

22.10.2020   12:41Агенцiя

Вибори, які мають відбутися в Україні вже найближчої неділі, відрізняються від попередніх за кількома пунктами. Серед основних — новий виборчий кодекс, нові громади, які вперше обиратимуть своїх депутатів, епідемія коронавірусу, яка значно ускладнює організацію виборчого процесу.

Рівень готовності області до проведення місцевих виборів 25 жовтня обговорили на нараді з керівниками райдержадміністрацій та структурних підрозділів ОДА, яку провела голова облдержадміністрації Анна Коваленко. Також у нараді взяли участь представники Центральної виборчої комісії, ГУ Національної поліції та Управління ДСНС в Чернігівській області.

Як зазначила представниця ЦВК Олександра Кармаза, для забезпечення конституційних принципів виборчого процесу суттєвого підвищення потребує рівень обізнаності членів ДВК з виборчим законодавством. У зв’язку з цим Центрвиборчком організовує навчальні семінари та тренінги для них, запущено в роботу безкоштовний просвітній портал про вибори «ЦВК: просвіта», діє також відповідний чат-бот.

Голова ОДА наголосила, що основним завданням влади на місцях є організація демократичних, прозорих та, що не менш важливо, безпечних виборів на Чернігівщині. Для того необхідно подбати про дотримання всіх протиепідемічних вимог та забезпечення членів ДВК засобами індивідуального захисту, про належне технічне та побутове оснащення виборчих дільниць, про охорону громадського порядку.

— Маємо ретельно проаналізувати ситуацію на кожній дільниці, — акцентувала Анна Коваленко. — Зараз в області працюють спеціальні мобільні групи, які вивчають обстановку. У переважній більшості випадків вони повідомляють про достатню готовність приміщень до виборів. Проте є й інформація про невідповідність умов.

У ході наради були проаналізовані причини та шляхи усунення конкретних проблем на окремих виборчих дільницях. Керівникам райдержадміністрацій та структурних підрозділів ОДА дано відповідні доручення та визначено терміни їх виконання.

За інформацією відділу адміністрування Державного реєстру виборців Чернігівської ОДА станом на 1 жовтня 2020 року в області зареєстровано 789857 виборців. В області діють на постійній основі 1084 виборчі дільниці, з яких 1043 – звичайні та 41 – спеціальна, з яких 4 – в установах виконання покарань. Тобто, місцеві вибори відбудуться на 1080 виборчих дільницях.

Начальник управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області Олексій Дяговець повідомив, що для забезпечення охорони виборчих дільниць будуть залучені понад 1500 працівників структури.

— В день голосування поліцейські будуть спостерігати за порядком на виборчих дільницях, здійснювати реагування на повідомлення учасників виборчого процесу, тощо. Крім того, правоохоронці будуть стежити за дотриманням виборцями правил щодо використання засобів індивідуального захисту,  в разі ігнорування зауважень будуть діяти згідно з чинним законодавством, — зазначив Дяговець.

Питання підготовки та проведення місцевих виборів залишається у зоні посиленої уваги облдержадміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини