Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:33:55

Хто в ОПЗЖ господар: Медведчук поставив крапку в конфлікті і особисто вибрав кандидата в мери Миколаєва - Кіквідзе

26.09.2020   09:19Агенцiя

У Миколаївській області в партії «Опозиційна платформа - За життя» склалася конфліктна ситуація через двох кандидатів в мери міста.

За одного з них активно виступала група Бойко-Льовочкіна, іншого підтримував голова політради партії Віктор Медведчук. У підсумку він поставив крапку, показавши таким чином однопартійцям, хто насправді керує політсилою. Про це в своєму блозі розповів політичний оглядач Кирило Кіквідзе.

Як стало відомо, за кілька місяців до старту офіційної виборчої кампанії в Миколаєві найбільш імовірним кандидатом на вибори мера називали екс-нардепа від депутатської групи «Відродження» Артема Іллюка, за якого активно агітувала група Бойка-Льовочкіна. Юрій Бойко, на своїй сторінці в соцмережах відкрито заявляв, що Іллюк буде кандидатом від ОПЗЖ, і відкрито з'являвся на публічних заходах разом з ним.

Але у серпні ситуація змінилася після приїзду нардепа, близького соратника Віктора Медведчука і голови облорганізації ОПЗЖ Юрія Загороднього, який заявив, що у Медведчука є своя кандидатура - Владислав Чайка, син екс-мера Миколаєва. Крім того, як пише НВ, в області почався перегляд партійних списків ОПЗЖ на виборах в міськ- та облради.

«Внутріпартійна боротьба привела до того, що напередодні подачі документів на головному партійному сайті ОПЗЖ з'явилися дві новини - одна про висунення Іллюка в мери від міської організації ОПЗЖ, друга - про висунення Чайки, від обласної організації", - повідомляють журналісти, відзначаючи, що до внутріпартійного конфлікту групи Льовочкіна-Бойка залучили підконтрольний ЗМІ.

Зокрема, про висунення Іллюка з'явився матеріал на сайті «Подробности», який власне Льовочкіну і належить. А в новинній програмі на телеканалі «Інтер» Левочкіна-Фірташа, сюжети про висунення Іллюка були не тільки 23 вересня, але і 24 вересня, коли вже здали документи на реєстрацію Чайки.

«Про що це говорить? Про те, що Льовочкін-Бойко-Фірташ з останніх сил намагалися протягнути свою креатуру. Але останнє слово було за Медведчуком. І від ОПЗЖ в мери Миколаєва піде Владислав Чайка, креатура Віктора Медведчука. Таким чином, ми ще раз побачили, хто реально приймає рішення в ОПЗЖ. Групі Льовочкіна-Бойка в просуванні своїх протеже не допоміг навіть Фірташ з його медіа-ресурсами», - пише Кіквідзе.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини