Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:38:12

24 сесія облради: найбільше прийнятих рішень стосувалось галузі охорони здоров’я, сфери кадрових питань, управління комунальною власністю

02.07.2020   08:27Агенцiя

Голова обласної ради Ігор Вдовенко відкрив чергове пленарне засідання хвилиною мовчання. Спікер зазначив, що війна на сході України не припиняється ні на день. І, на жаль, захищаючи рідну землю, гинуть наші герої, воїни-земляки. В їх числі: Ігор Кістерний уродженець міста Семенівка та Володимир Черненко, родом із села Мамекине Новгород-Сіверського району.

Разом із головою обласної держадміністрації Андрієм Прокопенком очільник обласної представницької влади вручив державні нагороди родичам героїв - матері Ігоря Кістерного Євгенії Михайлівні та сестрі Володимира Черненка Людмилі Вікторівні.

Також керівники нагородили групу депутатів-медиків почесними грамотами та відзнаками обласної влади за їх високі досягнення в галузі охорони здоров'я громадян та з нагоди недавнього професійного свята.

А після прийняття порядку денного, до якого було включено близько шести десятків питань, народні обранці активно взялися до обговорення проєктів рішень та їх затвердження. В числі перших проголосували за чотири звернення від обласної ради до вищих органів державної влади. І, насамперед, до Президента України щодо запровадження режиму квотування імпорту мінеральних добрив. В ньому вони наголосили, що одним із ключових чинників широкої громадської підтримки Глави держави під час виборів, «була деолігархізація української економіки i політичного життя, створення справедливого та конкурентного середовища для бізнесу, в тому числі i для аграрного сектору економіки».

Однак, як зазначають депутати у зверненні, наміри щодо запровадження квотування імпорту мінеральних добрив можуть спричинити перехід третини собівартості аграрної продукції під контроль олігархічних гpyп, зростання їх монополії i надприбутків. Аграріїв обурює, «що газ в поточному році подешевшав більше ніж на 45%, а добрива, в собівартості яких, за заявами представників хімічних підприємств, газ становить близько 80%, подешевшали лише на 13%». Народні обранці закликали керівництво держави вжити рішучих заходів, в тому числі відповідні кадрові рішення, аби не допустити катастрофічних наслідків для розвитку аграрного сектору.


Врешті-решт, сьогодні було прийнято вже кілька разів відхилене раніше Звернення від міжфракційної групи «Депутатський контроль» до вищих правоохоронних органів та керівництва Національної Аграрної академії наук України «щодо завданих в особливо великих розмірах збитків на Державному підприємстві «Дослідне господарство «Івківці».

Також народні обранці прийняли Звернення обласної ради до керівництва країни стосовно відзначення на державному рівні 35-х роковин Чорнобильської трагедії. В ньому вони пропонують оголосити на державному рівні 2021 рік – Роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам'яті жертв Чорнобильської трагедії, заснувати відзнаку Президента України: пам'ятну медаль – «За врятоване життя» тощо.

Ще одним рішенням депутати прийняли Звернення до керівництва держави стосовно підтримки та необхідності прийняття проєкту Закону України «Про публічні закупівлі», що створить передумови для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості шляхом запровадження механізму локалізації товарного виробництва.

Цього ж сесійного дня було затверджено обласну Програму забезпечення речовим майном вихованців Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на 2021-2027 роки, яка передбачає можливість за рахунок місцевих бюджетів надавати додаткову соціальну та матеріальну допомогу вихованцям ліцею щодо їх забезпечення речовим майном. А разом із цим документом прийняли і Програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища Чернігівської області на 2020-2022 роки. Реалізація комплексу передбачених нею заходів буде спрямована на поліпшення стану безпеки на виробництвах, зниження рівня виробничого травматизму та професійної захворюваності працівників, створення належних, безпечних та здорових умов праці на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності, збереження та оздоровлення трудового потенціалу, підвищення працездатності та функціональних можливостей працівників...

Окрім того, депутати внесли окремі зміни до низки раніше прийнятих Програм. Зокрема, з метою стимулювання та заохочення інноваційної діяльності серед науковців, винахідників і молодих вчених, популяризації та просування на ринок інноваційних розробок певні якісні поправки додано до Програми розвитку інвестиційної, зовнішньоекономічної та виставково-ярмаркової діяльності Чернігівської області на 2016-2020 роки «Чернігівщина – конкурентоспроможний регіон», а також до Програми розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки, Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Чернігівської області на 2016-2020 роки, ряду інших програмних нормативних актів.

Але найбільше розглянутих сьогодні питань порядку денного стосувалися проблем галузі охорони здоров'я населення. Зокрема, низкою рішень затверджено тимчасові тарифи на платні медичні, палатні послуги, що надаються комунальними некомерційними підприємствами обласної ради: КНП «Чернігівська обласна лікарня», КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології», КНП «Чернігівський обласний кардіологічний центр».

Як було зазначено, тимчасові тарифи, що надаватимуться комунальними некомерційними підприємствами, пропонуються затвердити до визначення Кабінетом Міністрів України механізму щодо регулювання тарифів на платні послуги. Розрахунок цих тарифів було здійснено на основі методики, що затверджена Постановою Кабміну від 27 грудня 2017 року. Проте, як було наголошено розробниками даних рішень, зазначені тарифи за медичні та палатні послуги не стосуватимуться тих пацієнтів, які будуть направлятися до лікувальних закладів сімейними лікарями.

Також депутати внесли зміни до рішення обласної ради від 20 березня 2020 року № 5 «Про реорганізацію КНП «Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни» обласної ради, КНП «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» обласної ради, КНП «Чернігівський обласний шкірно-венерологічний диспансер» обласної ради шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради».

Згідно з прийнятим рішенням обласна виконавча влада при його реалізації повинна організувати роботу по створенню та функціонуванню в структурі КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради всіх комунальних некомерційних підприємств, які були приєднані до обласної лікарні шляхом згаданої реорганізації. Також депутати затвердили передавальні акти КНП «Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни», КНП «Чернігівський обласний шкірно-венерологічний диспансер» та КНП «Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення» Чернігівської обласної ради.

Ще одним рішенням «Про збільшення статутного капіталу комунального некомерційного підприємства «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» Чернігівської обласної ради народні обранці запропонували виділити з обласного бюджету дванадцять мільйонів гривень для поповнення статутного капіталу зазначеного КНП для фінансування невідкладних ремонтних робіт з покрівлі головного корпусу онкодиспансеру, а також шостого та технічного поверхів.

Окрім того, депутати прийняли близько десятка рішень з кадрових призначень та звільнень з посад керівників комунальних некомерційних лікувальних підприємств, прийняли інші документи, що стосуються розвитку галузі охорони здоров'я Сіверського краю.

Також народні обранці затвердили кадрові рішення стосовно оновлення керівництва комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» та комунального підприємства «Готельно-туристичний комплекс «Придеснянський» Чернігівської обласної ради тощо.

Цього ж дня на сесії було розглянуто питання «Про звіт про виконання обласного бюджету Чернігівської області за І квартал 2020 року», яким, звісно ж, депутати лишилися невдоволеними, адже через коронавірусний карантин його цифри дещо нижчі від запланованих.

Розглянули на сесії і вкрай хвилююче для багатьох жителів області питання стосовно подальшого функціонування дитячого санаторію «Пролісок», на захист якого постали депутати від Ніжинського району та працівники згаданого закладу. Як результат, їхні колеги, а також голова обласної ради Ігор Вдовенко та керівник обласної держадміністрації Андрій Прокопенко, цей запит підримали: буде створено спеціальну робочу групу, яка детально вивчить це наболіле через дефіцит коштів питання.

На завершення роботи депутати прийняли низку рішень стосовно управління комунальним майном, надання дозволів з розроблення технічної документації із землеустрою, списання застарілих технічних засобів, з інших питань, по яких прийняті відповідні рішення.

В роботі 24-ї сесії сьомого скликання взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники структурних підрозділів органів обласної виконавчої та публічної влади, представники громадськості та засобів масової інформації.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини