Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 07:59:20

Уряд підтримав відкриття ринків

29.04.2020   15:46Агенцiя

Підставою для відкриття продуктових і аграрних ринків під час карантину буде рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.

Про це за результатами засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
"Робота продовольчих ринків під час пандемії має регламентуватися чіткими санітарними нормами. Сьогодні уряд підтримав критерії, розроблені МОЗ та Мінекономіки, які дають змогу ринкам відновити свою діяльність", - написав він у своєму Telegram.

Міністр розвитку економіки Ігор Петрашко додав, що завтра постанову опублікують в Урядовому кур'єрі, а це означатиме "фактичний рестарт роботи продовольчих ринків".

"При дотриманні санітарних норм, які були запропоновані головним санітарним лікарем МОЗ, в Україні відкриється 872 ринки", - сказав міністр.

Раніше президент Володимир Зеленський у зверненні до українців припустив, що ринки запрацюють з п'ятниці.


Вимоги до ринків

Раніше МОЗ оприлюднило вимоги до роботи ринків.
Зокрема, продавців та покупців будуть пускати на територію ринку лише за наявності маски та проходження температурного скринінгу.
На кожному вході чи в'їзді на ринок має бути антисептик, а присутність покупців вимірюється з розрахунку одна людина на 10 метрів квадратних.
Кожні три години мають дезінфікувати контактні поверхні, а в кінці робочого дня має проводитися прибирання та дезінфекція усіх приміщень.
Відстань між торговими ятками продавців має бути не меншою, аніж три метри. Між покупцем і продавцем має бути захисний екран.
Також продавці постійно мають інформувати відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватись.
Порушників вимог будуть штрафувати.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини