Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 7 травня, 07:40:51

У Чернігівській облдержадміністрації продовжуються консультації з громадами

28.01.2020   16:30Агенцiя

На Чернігівщині триває процес створення ОТГ. У Чернігівській ОДА сьогодні, 28 січня, відбуваються консультації з представниками деяких громад щодо перспективного плану формування територій громад області.

Консультації розпочалися із Городнянської, Вихвостівської та Тупичівської ОТГ Городнянського району, а також Новобасанської ОТГ Бобровицького району. Їх проводить заступник голови ОДА Олександр Савченко та директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик.

Позиція ОДА – для прийняття виважених рішень почути аргументи всіх ОТГ стосовно конфігурації громад.

При цьому, при обговоренні пропозицій ОТГ будуть враховуватися норми нової постанови КМУ, якою визначені критерії спроможності громад. Головним критерієм залишатиметься фінансова спроможність громад, можливість подальшого розвитку.

Заступники голови ОДА Олександр Савченко та Андрій Подорван, директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик поспілкувалися з представниками Талалаївської ОТГ, а також Бахмацького району.

Відбулася конструктивна розмова, представники громад висловили свої пропозиції стосовно бачення території ОТГ та перспектив розвитку.

Талалаївська селищна громада, яка утворена шляхом об’єднання п’яти рад району у 2017 році, наразі розглядає перспективи доєднання решти рад у межах адміністративного району.

На території Бахмацького району майже за п’ять років реформи децентралізації пройшли шлях об'єднання лише три місцеві ради, утворивши Батуринську ОТГ. Бахмач – єдиний районний центр на Чернігівщині, який до цього часу не спромігся об’єднати навколо себе сусідні місцеві ради.
Читати також: В ОДА тривають консультації з громадами щодо перспективного плану формування територій ОТГ

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Чернігівщина на розвиток професійної освіти отримає від держави близько 22 млн грн 17:20

Цьогоріч чотири заклади професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області беруть участь у державній програмі з оновлення майстерень – створення на базі профтехів навчально-практичних центрів (далі – НПЦ).

До чернігівського банку, де стався вибух, зробили підкоп із підвалу сусіднього будинку 17:17

"Цей підкоп зробили три тижні тому, десь так. І пісок в дитячому садочку під паркан поклали. Викликали поліцію, вони прийшли, подивилися, сказали, все добре і поїхали. І ось, будь ласка, нормально закінчилося. Коли вони виносили той пісок, невідомо", — каже Ніна.

Поліція розслідує обставини вибуху в приміщенні банку в Чернігові 11:21

Сьогодні близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху сталася пожежа, будівля пошкоджена. Постраждалих людей немає.

Ремонт каналізаційного колектору на Масанах здійснять у травні 11:19

В суботу, 27 квітня, на ділянці вуличного каналізаційного колектору діаметром 600 мм по вулиці Незалежності,42, було виявлено декілька просідань асфальтобетонного покриття, що свідчить про порушення цілісності та герметичності трубопроводу який проходить у зазначеному місці.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:13

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж. Внаслідок цих подій постраждалих осіб не зареєстровано.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини