Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Неділя, 5 травня, 01:07:30

Андрій Прокопенко наголосив на дотриманні якості та безпечності харчування дітей

17.12.2019   08:22Агенцiя

16 грудня під час щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та головами райдержадміністрацій голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко виокремив, як одне з найнагальніших, питання безпечного та якісного харчування дітей.

Андрій Прокопенко

Андрій Прокопенко

Зокрема, йшлося про виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей» та відповідних доручень Уряду щодо проведення паспортизації харчоблоків дошкільних та шкільних навчальних закладів.

Начальник Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен доповів, що на Чернігівщині триває аналіз стану їдалень у школах та дитсадках. Він нагадав керівникам райдержадміністрацій про необхідність до 27 грудня провести паспортизацію харчоблоків дошкільних та шкільних навчальних закладів.

Держпродспоживслужба розробила «Паспорт харчоблоку». Тут враховано перелік необхідного технологічного обладнання, перспективне меню, наявність документації на харчові продукти, способи організації харчування та задокументовані процедури дезінфекції їдалень – все те, що впливає на якість організації харчування дітей.

З наступного року при виділенні коштів державної субвенції, у тому числі на ремонт та оснащення їдалень, враховуватимуться дані цієї паспортизації. Тож є перспектива, що харчоблоки у школах та дитячих садках поступово будуть осучаснені. Це, безперечно, дасть змогу покращити якість харчування дітей.

— Ми маємо дбати про здоров’я наших дітей. А воно залежить від того, як вони харчуються,– зауважив Андрій Прокопенко.

Голова ОДА дав доручення Юрію Павлішену та головам РДА тримати на особистому контролі вчасну паспортизацію харчоблоків у навчальних та дошкільних навчальних закладах.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини