Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:50:52

Андрій Прокопенко дав доручення розробити План реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення транзиту газу з Російської Федерації з 1 січня 2020 року

14.12.2019   11:48Агенцiя

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко 13 грудня провів позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основне питання – напрацювання чіткого обласного плану заходів із забезпечення споживачів природним газом у разі припинення транзиту газу Російською Федерацією через територію України. Як відомо, існує загроза припинення транзиту з 1 січня наступного року. Це може призвести до порушення або змін в системі газопостачання.

– Маємо розглянути всі можливі варіанти розвитку подій на випадок зниження тиску в системах газопостачання області. Повинні визначити та відпрацювати алгоритм дій органів влади та відповідних служб, щоб забезпечити стабільну роботу об’єктів критичної інфраструктури, функціонування підприємств, закладів з цілодобовим перебуванням людей, – акцентував Андрій Прокопенко.

Голова ОДА заслухав керівників Чернігівгазу, Облтеплокомуненерго,ТОВ «Технова». Всі вони доповіли, що їх підприємства будуть готові до реагування на можливі форс-мажорні обставини у разі припинення транзиту газу. Такий досвід Україна вже мала у 2009 році. Проведений аналіз тодішніх помилок має упередити їх повторення знову. До того ж, перехід багатьох закладів соціальної сфери на альтернативі джерела енергопостачання має забезпечити стабільну ситуацію в області.

Очільник області поставив завдання – всім структурним підрозділам ОДА та службам невідкладно розробити План реагування на надзвичайну ситуацію у випадку припинення транзиту газу.

Ще одне питання, яке розглянула обласна комісія, – стан утримання зовнішніх джерел протипожежного водопостачання населених пунктів області. Мова йшла про вжиття всіх необхідних заходів, щоб оснащення і підготовки рятувальних служб відповідали сучасним вимогам. Так, перевірками виявлено, що в області із 4845 пожежних гідрантів 258 мають недоліки, їх експлуатація неможлива. Лише у Чернігові несправні 181 із 1850 пожежних гідрантів, інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини