Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:52:49

Народним депутатам України розповіли про проблеми бюджетного процесу-2020

21.11.2019   09:30Агенцiя

Про проблеми та перспективи бюджетного процесу-2020 говорили 20 листопада в Чернігівській міській раді представники регіонального відділення Асоціації міст України.

У засіданні Регіональної платформи з вироблення політики в сфері місцевого самоврядування в Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України взяли участь Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, народні депутати України Валерій Зуб та Сергій Гривко, а також міські голови та голови ОТГ Чернігівщини.

Тема засідання: «Правові та фінансові аспекти діяльності ОТГ. Проблемні питання реалізації повноважень органів місцевого самоврядування на сучасному етапі».

Учасники засідання говорили про недостатнє фінансування з державного бюджету окремих галузей життєдіяльності територіальних громад. Зокрема, сфери освіти та медицини. Серед проблемних питань на державному рівні залишаються порядок та розподіл коштів на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг. Крім того, було підняте питання щодо справедливого розподілу коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який є також головою Чернігівського РВ АМУ,  перш за все подякував народним депутатам України за те, що вони приділили свій час, щоб послухати керівництво територіальних громад та дізнатися про реальний стан справ.
- Я був присутнім на робочих засіданнях Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів, де лунав чіткий меседж, що відсоток загальнодержавного бюджету, який перерозподіляється через місцеві бюджети, зростає. Проблем немає – рухаємося вперед. Грошей стає більше. На прикладі міста Чернігова я хотів би, щоб ви побачили реальний стан справ, який видно не з заявок, а з балансу грошей. Чи більше стало їх, чи менше? По місту Чернігову на самоврядні повноваження ми скорочуємо видатки у 2020 році, по відношенню до 2019, на 133 млн грн, - сказав міський голова.

Тобто, за словами Владислава Атрошенка, наразі стоїть питання щодо фінансування, починаючи з деяких повноважень у сфері освіти, до прикладу, наявності крейди та миючих засобів у школах міста, і завершуючи питаннями утримання інфраструктури, поточних та капітальних ремонтів.
- У розрізі самоврядних повноважень видатки на житлово-комунальне господарство у Чернігові у 2020 році скорочуються на 170 млн грн. Окремою непрогнозованою ситуацією є фінансування галузі медицини. У нас очікувана субвенція на І квартал у розмірі 57 млн грн. При цьому місто дофінансовує 23 млн грн за рахунок платників податків міста. Тобто наразі не відомо ніяких прогнозів, що буде з медициною, як вона фінансуватиметься, - підкреслив міський голова.

Присутні народні депутати України пообіцяли, що усі питання та пропозиції, які озвучуються на таких зустрічах, обов’язково будуть обговорюватися з керівництвом держави.

- Удосконалення нормативно-правової бази діяльності об’єднаних територіальних громад та їх повноважень буде залежати тільки від вас. З тим, що ви нам надаєте, ми звертаємося до вищого керівництва держави, також виноситимемо на розгляд комітетів, Верховної Ради України, - сказав Валерій Зуб.

У ході спілкування учасники зустрічі розглянули також інші питання місцевого значення. інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини