Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:58:31

Депутати Чернігівської міської ради прийняли звернення до керівництва держави

12.11.2019   16:14Агенцiя

На позачерговому сесійному засіданні Чернігівської міської ради сьогодні, 12 листопада, депутати прийняли звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та Народних депутатів України, обраних від Чернігівської області.

У зверненні депутати міської ради виступили на захист інтересів територіальної громади Чернігова, проти згортання фінансової децентралізації.

«Ми, депутати Чернігівської міської ради, занепокоєні проблемами реального стану усієї інфраструктури територіальної громади міста Чернігова. Мова йде навіть не про відсутність коштів на її належне утримання згідно технічних регламентів. Фактично місто знаходиться на межі техногенної катастрофи, маючи майже стовідсоткову зношеність інженерно-транспортної інфраструктури міста. У місцевої влади мають залишатися хоча б мізерні кошти на проведення аварійних ремонтів, не кажучи вже про необхідність відновлення інфраструктури та якісного забезпечення потреб мешканців територіальної громади міста Чернігова.

Схвалений Урядом та поданий для другого читання до Верховної ради України проєкт Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” зменшує доходи місцевого самоврядування всупереч тому, що протягом останніх років значно збільшені повноваження та сфери відповідальності громад. Передбачений місцевим бюджетам ресурс не дозволить органам місцевого самоврядування виконувати власні та делеговані повноваження, унеможливить надання послуг громадянам на належному рівні.

З метою недопущення повного згортання фінансової децентралізації та суттєвого обмеження доступу громадян України в освіті, медичному обслуговуванні та соціальному захисті закликаємо Вас у проєкті Державного бюджету України на 2020 рік:
    підтримати норму про поновлення зарахування частини акцизного податку на пальне до місцевих бюджетів;
    встановити розмір освітньої субвенції на 2020 рік для міста Чернігова в обсязі 521,3 млн грн, що врахує підвищення заробітної плати педагогічним працівникам, а також компенсацію з державного бюджету в розмірі 341,8 млн грн на підвищення заробітної плати педагогічним працівникам дошкільної, позашкільної, професійно-технічної освіти, тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл;
    спрямувати 20% коштів дорожньої субвенції до бюджетів міст обласного значення та передбачити формульний підхід щодо розподілу таких коштів між бюджетами;
    забезпечити оплату з державного бюджету гарантованих державою пільг, зокрема, пільг на проїзд та послуги зв'язку (для бюджету міста Чернігова 151,0 млн грн);
    передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я для бюджету міста Чернігова у обсязі не менше 186,1 млн грн та її формульний розподіл між районними бюджетами, бюджетами ОТГ та містами обласного значення.

Заздалегідь вдячні за Вашу небайдужість до проблем територіальної громади міста Чернігова та докладені зусилля щодо їх вирішення», - говориться у зверненні.

Як ми вже повідомляли, сьогодні о 18 годині запланована зустріч мерів міст з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Тому чернігівський міський голова ініціював скликання позачергової сесії міської ради і прийняття на ній такого звернення. На думку міського голови, воно може стати додатковим аргументом у діалозі керівників громад з керівництвом держави. 

За прийняття звернення проголосували 27 із 28 депутатів, присутніх на сесійному засіданні, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини