Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:35:49

Ігор Вдовенко: Азербайджан та Чернігівщина приречені до дружньої і плідної співпраці

12.11.2019   08:15Агенцiя

Із 6 по 9 листопада поточного року голова обласної ради Ігор Вдовенко на запрошення Міжнародного Альянсу «Азербайджан-Україна» та Громадської організації на підтримку економічних ініціатив Азербайджанської Республіки перебував у Баку із дружнім діловим візитом.

В ході триденної робочої поїздки до столиці ключової прикаспійської держави керівник Чернігівської обласної представницької влади провів змістовні перемовини із очільником Міжнародного Альянсу «Азербайджан-Україна» Ельмаром Мамедовим, взяв участь у заході Держкомітету по роботі з діаспорою з нагоди Дня державного прапора Азербайджанської Республіки, зустрівся із представниками Східно-Європейського партнерства (до складу цієї міжнародної фундації входять Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна). В результаті цих ділових контактів обговорено шляхи подальшого взаємного співробітництва між Чернігівською областю та Азербайджанською Республікою.

Як зазначив Ігор Вдовенко після повернення на Придесення, в ході його візиту поряд із загальними питаннями у сфері співпраці регіонів, їх нагального розвитку і взаємозв'язків, було розглянуто і багато конкретно-орієнтованих питань. Зокрема, щодо співпраці у сфері освіти: азербайджанські партнери заінтересовані в підготовці фахівців за рівнем бакалаврів та магістрів у вищих навчальних закладах Чернігівщини. На думку голови обласної ради, в цьому плані наша область має реальні перспективи стосовно підтримки розвитку вищої освіти в регіоні.

Слід зазначити, що вже два роки в Чернігові діє Українсько-Азербайджанський культурно-освітній центр при Чернігівському національному технологічному університеті (ЧНТУ). Відкриття Центру ініційовано з метою зміцнення та розвитку освітніх, наукових та суспільно-культурних зв'язків університету з установами Азербайджану. розвитку міжкультурних відносин між студентами з Азербайджану та України, розширення контингенту азербайджанських студентів в ЧНТУ тощо.

В ході зустрічей у Баку було висловлено і особливу зацікавленість у спільних економічних відносинах: виробництво протипожежної техніки, товарів агросектору та ін. Обговорено також питання щодо обміну делегацій у сфері культури і, зокрема, стосовно проведення на Чернігівщині Днів Азербайджану і Днів Сіверщини у цій прикаспійській країні.

У контексті практичного розвитку подальших взаємовідносин між українською та азербайджанською громадами, як наголосив голова обласної ради, сторони обговорили перспективи подальшого співробітництва, в ході якого будуть напрацьовані конкретні пропозиції, які будуть розглянуті під час візиту азербайджанських партнерів в Україну, зокрема на Чернігівщину, на офіційному рівні з узгодженням законодавчих норм наших держав, інформує Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.