Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:17:50

Максим Микитась: "На Чернігівщині потрібно будувати вітрові електростанції"

03.07.2019   14:43Агенцiя

Чернігівщина може стати місцем розвитку альтернативної енергетики. Тут можна будувати вітрові електростанції. Впровадження новітніх технологій видобування відновлюваної енергії має стати одним із ключових пріоритетів енергоефективності. З такою ініціативою виступає народний депутат України Максим Микитась.

За останні три роки в цю сферу загалом по країні інвестували 700 млн доларів. І Чернігівщина також повинна брати участь у розвитку таких проектів, тут можна будувати вітрові електростанції.

Народний обранець активно займається впровадженням енергоефективності в державному та приватному секторах. За його сприяння зроблено термомодернізацію обласної лікарні. У ФАПах встановлюють твердопаливні котли, аби відмовитись від дорогого російського газу. І навіть у під’їздах житлових будинків іде переоснащення — замінюють вікна та двері.

«Раніше в нашому під’їзді дуло з усіх щілин. Зимою в коридорі можна було замерзнути. Коли ж поміняли там вікна, то й у квартирі стало значно тепліше», — розповідає пані Олена, жителька одного з будинків Чернігова, де було зроблено ремонт під’їзду.

Максим Микитась наголошує: слід заохочувати людей економити ресурси, однак робити це треба не примусом, стрімко підвищуючи тарифи, а стимулювальними методами.

«Переконаний, люди будуть економити ресурси — воду, газ чи електроенергію — тоді, коли бачитимуть у цьому вигоду для себе. У нас наверху вирішили: збільшимо ціни на все – тоді люди стануть більш ощадливими. Тій же бабусі, щоб поставити енергоефективні лампочки чи твердопаливний котел, десь треба взяти на них гроші. В Києві ці проблеми нікого не хвилюють, вони там живуть іншим життям і наших проблем не знають. Потрібен простий і, наголошую, некорупційний механізм залучення кредитів на утеплення будинків чи встановлення твердопаливних котлів», — розповідає Максим Микитась.

З іншого боку, на думку депутата, потрібно впроваджувати проекти з розвитку альтернативної енергетики, завдяки яким економіка стане менш залежною від імпорту ресурсів. До того ж це зробить наш край привабливим для інвестиційістворить додаткові робочі місця.

«У школах,будинках культури, лікарнях мизамінюємо вікна,двері, утеплюємо стіни. Багато робіт тривають саме зараз, адже підготовку до зими слід починати ще з літа. Все цедає змогувикористовувати менше тепла на обігрів. Але це все точкове розв’язання питань, потрібно впроваджувати програми з видобутку енергоносіїв тут»,—каже Максим Микитась.

Андрій Бажай


PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини