Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:26:16

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні побував із візитом в обласній раді

29.06.2019   09:23Агенцiя

Про реальні результати та здобутки двосторонньої співпраці та подальші перспективи поглиблення українсько-білоруського діалогу йшла мова під час зустрічі голови обласної ради Ігоря Вдовенка і Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Білорусь в Україні Ігоря Сокола, що відбулася 27 червня у стінах представницького органу Чернігівщини.

До розмови долучилися також депутат обласної ради Валерій Куліч та радник посольства Республіки Білорусь Кирило Камишев.

Ігор Вдовенко від імені депутатського корпусу щиро привітав високоповажного гостя із дружньої Республіки Білорусь у стінах обласної ради. Очільник представницького органу Чернігівщини наголосив на позитивних тенденціях в економічному та культурному співробітництві між Придесенням та білоруськими партнерами, а також запевнив у всебічному сприянні обласної ради  подальшому успішному розвитку цього діалогу.

Ефективна взаємодія між нашими регіонами відбувається у рамках реалізації низки програм територіального співробітництва країн Східного партнерства (EaPTC). Зокрема, науково-технічний та просвітницький проект «Транскордонна система гідрометеорологічного і екологічного моніторингу річки Дніпро», де беруть участь Чернігівська і сусідня Гомельська області, покликаний сприяти підвищенню ефективності комплексного управління транскордонними водними ресурсами Дніпра, поінформованості населення, а також передбачає автоматичний контроль параметрів дніпровської води.

Активна співпраця триває і щодо створення українсько-білоруського музейного кластеру, який дозволить забезпечити збереження і використання культурної та історичної спадщини народів-сусідів, реалізацію спільних ініціатив у сфері культури. До участі у проекті «Від малих місцевих музейних форм до транскордонної культурної співпраці» вже долучилися історико-археологічний музейний комплекс «Древній Любеч» на Чернігівщині та Брагинський історичний музей Гомельської області.

Ще один вектор співробітництва стосується активізації малого і середнього бізнесу в трьох сусідніх областях – Київській, Чернігівській та Гомельській.

Ігор Вдовенко згадав і про Європейські ігри-2019, які тривають з 21 по 30 червня у Мінську, де у складі збірної України беруть участь і дві спортсменки з Чернігівщини – Олена Костевич та Юлія Гребеножко.

Не залишили поза обговоренням учасники зустрічі і тему проведення децентралізації в Україні, окремо зупинившись на її позитивних результатах, що дало змогу громадам Чернігівщини реалізувати багато важливих соціально-економічних проектів.

У цьому контексті Ігор Сокол відзначив позитивні зрушеннях на шляху розбудови та покращення інфраструктури Чернігівщини та обласного центра, які вдалося втілити у житті завдяки зібльшенню місцевих фінансових ресурсі.

Принагідно Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні розповів про підготовку до проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, який відбудеться у Житомирі орієнтовно у перших числах жовтня цього року.

За словами Ігоря Сокола, організатори заходу прагнуть залучити до участі якомога більшу кількість представників регіонального бізнесу, аби налагодити безпосередні зв’язки між українськими та білоруськими підприємствами. Як свідчить досвід проведення минулорічного форуму, це цілком можливо. За результатами проведення Першого форуму регіонів вдалося укласти багато угод про співпрацю між виробниками двох країн та значно активізувати обсяги взаємної торгівлі.

Значну увагу співрозмовники приділили і обговоренню перспектив поглиблення економічної співпраці.

Варто сказати, що за підсумками минулого року Республіка Білорусь була основним партнером Чернігівщини в імпорті товарів (20% загального обсягу). Разом із тим експорт товарів до сусідньої країни збільшився на 32,7%. Загалом експортні поставки товарів до Республіку Білорусь у 2018 році  становили 5,9% від загального обсягу.

Перспективними напрямами взаємовигідного співробітництва є сфера сільського господарства, машинобудування та організації логістичних операцій та лізингу.

Враховуючи взаємну зацікавленість у подальшому розвитку дружніх відносин, сторони висловили сподівання на реалізацію нових взаємовигідних ініціатив прикордонної Чернігівщини та партнерів із Республіки Білорусь у найближчому майбутньому, інформує Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини