Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:27:35

Максим Микитась: "Щоб мати якісну медицину, ми створюємо гарні умови самим лікарям"

15.06.2019   10:59Агенцiя

Українські лікарі потребують належних умов роботи.

Їм слід забезпечити гідні зарплати, сучасне обладнання та комфортні робочі місця. Тоді сфера охорони здоров’я вийде на європейський рівень, і кожен громадянин матиме якісне медобслуговування.

Багато в цьому напрямі вже вдалося зробити, але попереду – ще більше важливих змін.

Про це заявив народний депутат Максим Микитась, вітаючи лікарів Чернігівщиниіз Днем медика.
«Дуже ціную працю лікарів, вклоняюся перед вашою самовідданістю. Розумію, що з якісним медичним обслуговуванням Україна матиме добре майбутнє. Однак для цього треба створити належні умови роботи самим лікарям. І ми над цим працюємо вже сьогодні. Щоб добитися реальних змін в інтересах людей, ми зробили своїм пріоритетом залучення коштів для ремонту амбулаторій і ФАПів, закупівлюсучасного медичного обладнання. У Верховній Раді відстоюю підвищення зарплат працівникам сфери охорони здоров’я. Ми багато досягли і плануємо зробити значно більше», – підкреслив Максим Микитась.

Зокрема, на базі неврологічного відділення Чернігівської міської лікарні № 4 відкритореабілітаційний центр. Тут проходять реабілітаціюлюди, які пережили інсульт. Для закладу закупили рідкісне обладнання –вертикалізатор, масажний стіл Войта-Бобата, підйомники, модулі. Таке є хіба що в дорогих, приватних клініках столиці.

«Ви знаєте, яка це страшна хвороба. Якщо вчасно не пройти реабілітацію, не отримати фахової допомоги, людина на все життя залишиться інвалідом. І життя і її, і близьких перетвориться на жах. Однакзавдяки сучасним технологіям хворому можна допомогти, і він зможе вестиповноцінне життя», –каже Максим Микитась.

Для закладів Ріпкинського району придбано меблі, техніку, обладнання, медичні витратні матеріали, твердопаливні котли.В обласній лікарні зробили термомодернізацію.
«Для мене стан медицини – цепоказник здоров’я країни. Знаю всі проблеми галузі ще йтому, що мій батько – інженер ЧАЕС,якому випало керувати локалізацією Чорнобильської аварії. Потім він важко хворів. Коли життя і здоров’я людей – у руках медиків, ми маємо бути впевнені, що лікар має все необхідне для якісної роботи», –наголошує Максим Микитась.

Нагадаємо, Максим Микитась увійшов до ТОП-10 депутатів, які найефективніше працюють в округах. За кількістю залучених та вкладених в інфраструктурні та соціальні проекти Чернігівщини коштів він посів 7-е місце у Верховній Раді.

Андрій Бажай, pr

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини