Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:07:19

Співпраця між провідним європейським виробником медичного обладнання та закладами охорони здоров’я Чернігівщини триватиме

14.06.2019   10:11Агенцiя

Про це заявили учасники зустрічі, що відбулася в облдержадміністрації: віце-президент компанії «Elekta Europe» (Швеція) Вальдемар Колоджей, координатор Посольства Королівства Швеції в Україні з питань бізнесу й торгівлі Олександр Машинець, генеральний директор ТОВ «Біосенс» Алла Шпицька, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романова, начальник управління охорони здоров’я ОДА Петро Гармаш, головний лікар Чернігівського обласного онкодиспансеру Валерій Зуб.

— Система охорони здоров’я області зазнає зараз кардинальних змін, — зазначила під час зустрічі Наталія Романова. — Ми прагнемо максимально її осучаснити як з точки зору підготовки персоналу, так і з точки зору технічної оснащеності. Маємо певні здобутки у цьому напрямку. Один з найвагоміших — введення в дію нового корпусу відділення променевої терапії, де встановлений лінійний прискорювач «ElektaInfinity». Це наше спільне досягнення, і ми пишаємось цим.

Учасники зустрічі згадали, як мрія головного лікаря онкодиспансеру рятувати людське життя і здоров’я за допомогою сучасного обладнання стала реальністю. До її втілення у життя долучилися представники обласної та міської влади, депутати всіх рівнів, чимало простих небайдужих людей.

— Пишаємося тим, що разом з вами створили сучасний центр з лікування онкозахворювань, — зауважив Вальдемар Колоджей. — Побувавши там сьогодні, бачимо, що клініка розвивається, удосконалюється, ефективно допомагає пацієнтам.

Серед чинників, що призвели до успішного запуску найсучаснішого лінійного прискорювача на Чернігівщині, віце-президент компанії «Elekta Europe» особливо виокремив прозорість і відкритість у діях всіх учасників процесу. І наголосив, що «Elekta Europe» — один зі світових лідерів у галузі радіаційної онкології — готова до продовження співробітництва.

За словами Валерія Зуба, для повного забезпечення потреб пацієнтів у лікуванні одного лінійного прискорювача недостатньо. Тож потрібно вишукувати можливості для придбання і встановлення ще й іншого обладнання. Учасники зустрічі одностайно підтримали цю думку і запевнили у своїй готовності сприяти цьому.

— Створення сучасного онкологічного центру привернуло до Чернігівщини увагу медичної спільноти з усієї України, — акцентувала Наталія Романова. — Чернігів стає міжрегіональним осередком передового досвіду у цій сфері. Маємо плани створити центр пересадки кісткового мозку і тверде переконання, що вони будуть реалізовані. Адже це надзвичайно потрібно людям, інформує Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини