Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:42:34

Батурин та Бжостек відтепер партнери

21.05.2019   07:49Агенцiя

17 травня в Палаці гетьмана української козацької держави Кирила Розумовського підписано Угоду про співпрацю між гміною Бжостек (бурмістр – Войцех Станішевський, Польща) та Батуринською територіальною громадою (голова – Леонід Душа, Україна).

Договір має юридичну силу, спрямований на розвиток партнерських стосунків, торгівлі та економічного співробітництва, що визначено Угодою між Урядом України та Урядом Республіки Польща «Про міжрегіональну співпрацю» від 21 травня 1993 року. Згідно документу співпраця між громадами Батурина та Бжостека розвиватиметься у таких сферах: управління, економіки, культури, освіти та охорони здоров’я.

Водночас вона передбачає обмін досвідом щодо удосконалення роботи органів місцевого самоврядування, покращення благоустрою та захисту навколишнього середовища, реалізації громадських ініціатив, встановлення зв’язків між підприємцями та молодіжними організаціями.
Укладання договору проходило в рамках візиту представників Асоціації гмін басейну річки Віслока до Чернігівської області День Європи – 2019: співпраця польських гмін та українських територіальних громад для зміцнення місцевого самоврядування», що проходив на минулому тижні.

В Батурині польські самоврядовці ознайомилися з вдалим українським досвідом використання державних та приватних інвестицій в збереження історико-культурної спадщини для розвитку сфери сервісу та території в цілому. Вони відвідали пам’ятки Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», а також готельний комплекс і музей «Вітрила Маклая». Польські гості були приголомшені масштабами трагедії, яка спіткала місто понад триста років тому. Водночас вони відзначили повагу батуринців до власної історії та культури, їх патріотизм.


Організували візит Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, Сіверський інститут регіональних досліджень разом з Асоціацією гмін басейну річки Віслока за підтримки Національного агентства України з питань державної служби, Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування програми U-LEAD з Європою, територіальних громад Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини