Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:42:28

Чернігівщина друга у загальнодержавному рейтингу щодо формування спроможних громад

14.05.2019   09:08Агенцiя

Такими є результати чергового щомісячного Моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування, оприлюдненого Міністерством регіонального розвитку.

Середі лідерів децентралізації – Житомирська, Чернігівська, Запорізька, Дніпропетровська та Хмельницька області.

Як свідчать дані дослідження, на сьогодні створено 899 ОТГ. Незабаром, 30 червня, у 66 громадах відбудуться перші місцеві вибори депутатів сільських, селищних, міських рад новостворених об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних та міських голів.

Разом із тим, ще 25 ОТГ у межах України чекають рішення ЦВК про призначення виборів.

Нагадуємо, що наразі на теренах Чернігівщини вже функціонує 39 об’єднаних територіальних громад.

Ще у шести ОТГ– Вихвостівській, Хмільницькій, Киїнській, Новобілоуській, Озерянській та Борзнянській – перші місцеві вибори відбудуться 30 червня.

На призначення виборів чекає і Добрянська селищна ОТГ, яка завершила процедуру об’єднання цьогоріч.

Разом із тим, нещодавно позитивний висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень «Про добровільне об’єднання територіальних громад» отримали рішення 24 місцевих рад Прилуцького району, які утворять Яблунівську сільську ОТГ з центром у селі Яблунівка (Яблунівська, Сергіївська, Дубовогаївська, Ковтунівська та Крутоярівська сільські ради), а також Сухополов’янську сільську ОТГ із центром у селі Сухополова (Сухополов’янська, Білорічицька, Дідовецька, Заїздська, Замостянська, Знам’янська, Канівщинська, Колісниківська, Лісовосорочинська, Мазківська, Малківська, Нетяжинська, Охіньківська, Переволочнянська, Піддубівська, Погребівська, Рудівська, Ряшківська, Смоська сільські ради).

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини