Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:57:33

На засіданні 41-ї сесії Чернігівської міської ради розглянуть питання щодо земельних аукціонів

23.04.2019   19:03Агенцiя

24 квітня, на черговій сорок першій сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання депутати розглядатимуть питання щодо внесення змін і доповнень до Порядку продажу земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові.

Відповідно до цього рішення земельні ділянки пропонується здавати в оренду через механізм аукціонів. Тобто у місті забезпечуватиметься конкурентний підхід до передачі в оренду вільних від забудови земельних ділянок комунальної власності.

- Право оренди на земельну ділянку, вільну від забудови, буде продаватись на конкурсних умовах – тобто на аукціоні. Всі вільні ділянки, незалежно від того, куди звернувся інвестор – чи в управління земельних ресурсів, чи в КП «Чернігівбудінвест», виносяться на аукціон. Той, хто запропонував більшу ціну, отримує право на укладання договору оренди і вже відповідно до призначення земельної ділянки здійснює там свою діяльність, - прокоментував заступник міського голови Олександр Ломако.

Відповідний Порядок був прийнятий ще у 2016 році на виконання доручення чернігівського міського голови. Для того, щоб він працював ефективніше, новим проектом рішення міської ради пропонується зобов’язати застосовувати процедуру аукціону для всіх вільних земельних ділянок. Якщо ж не виявиться бажаючих змагатися за право оренди, тоді така ділянка передаватиметься комунальному підприємству, яке шукає інвестора.

- Якщо депутати міської ради підтримають таке рішення, всі земельні ділянки в місті, вільні від забудови, зможуть передаватися в оренду тільки після аукціонів. Це дуже важливо, адже це врегулює питання, які викликають дискусії у сесійній залі і нерозуміння громадськості. Ми хочемо зробити це максимально прозоро, відкрито, адже були неодноразові запитання від громадськості. Також нещодавно дуже вдало провели аукціон щодо визначення місць оренди ділянок для торгівлі вуличною їжею та кавою. Коли ми запропонували такий прозорий аукціон, ми побачили їх реальну вартість. Ціна зростала з близько 100 грн за квадратний метр до 2100 на місяць. Після запровадження аналогічної процедури з землею ми побачимо і її реальну вартість. Від цього виграє як місцевий бізнес та інвестпривабливість міста, так і вся громада Чернігова. Декілька місяців тому міський голова Владислав Атрошенко дав відповідне доручення, він тримав його на контролі, вже прийшов час приймати це рішення. Я сподіваюсь, що вже з другого півріччя цього року, чи навіть із травня, вся земля у Чернігові буде надаватися в оренду тільки після аукціону. Це зробить наше місто ще більш відкритим і сучасним, - переконаний Олександр Ломако.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини