Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:58:25

За мого президентства середня зарплата в Україні буде понад 700 євро, – Анатолій Гриценко

19.03.2019   17:21Агенцiя

Реалізація економічного Плану дій, який розроблений командою кандидата в президенти України Анатолія Гриценка, дозволить досягти зростання економіки України темпами у 10% на рік, а також створити в державі понад 2 млн нових робочих місць.

Про це під час прес-конференції у Чернігові повідомив сам кандидат в рамках спілкування з журналістами місцевих ЗМІ.

Він зазначив, що головна функція держави сьогодні – не заважати та створювати умови для бізнесу. Для цього, зокрема, треба позбавити силовиків впливу на економічні процеси, а також запровадити персональну відповідальність чиновників за безпідставні перевірки бізнесу.

«За мого президентства олігархи зникнуть як клас – буде чесний бізнес, який працюватиме прозоро та за однаковими правилами гри для всіх. Але бізнес не буде вказуватиме владі, що і як робити. Я зроблю так, аби середня зарплата в Україні буде понад 700 євро, відповідно зростатимуть і пенсії. Не буде більше мінімальна пенсія нижчою за реальний прожитковий мінімум – ми підвищимо пенсії до економічно обґрунтованого рівня, що справедливо врахує трудовий внесок і кваліфікацію. Українці та чернігівці зокрема, повинні мати достойні та високі зарплати й пенсії не тільки напередодні виборів, а протягом всього життя в нашій країні», - сказав кандидат у президенти України.

Він наголосив, що ще однією метою для створення сприятливого бізнес-клімату в Україні є початок масштабної боротьби із корупцією.

«Сьогодні корупція пустила метастази у всі сфери життя держави. Позиція влади буде чіткою: жодного толерування чи можливості для корупціонерів уникнути відповідальності. Маємо створити умови, коли не давати і не брати хабарі буде вигідніше і безпечніше, ніж це робити», - сказав Гриценко.

І наголосив, що акцент державної економічної політики повинен бути зроблений на виробництві готового продукту на місцях, а не торгівлі  сировиною. Все це дасть додаткові робочі місця та розвиток інфраструктури, а не її занепад.

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини