Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:44:39

ГО “Центр UA” презентувала унікальний онлайн-інструмент “Вибори 2019. За кого голосувати?”

16.03.2019   10:11Агенцiя

Презентація онлайн-інструменту “Вибори 2019: За кого голосувати?” відбулася 15 березня у місті Чернігів. Завдяки цьому інструменту український виборець за 15-20 хвилин зможе отримати достатньо вичерпної інформації для більш раціонального та усвідомленого вибору Президента країни.

Протягом двох останніх років ГО “Центр UA” провела більше 350 заходів у 60 містах в усіх регіонах України. Майже на кожній такій зустрічі аналітики фіксували запит громадян на конкуренцію програм кандидатів замість емоційно-забарвлених змагань політтехнологів.

Відповідаючи на потреби часу, команда Центру вирішила створити онлайн-інструмент, який полегшить життя українців напередодні президентських виборів. У легкий та доступний спосіб кожен охочий може ознайомитися із профайлами десяти найпопулярніших кандидатів, які змагаються за посаду Президента (напередодні запуску інструменту інформацію щодо попередніх симпатій виборців було взято з опитувань Фонду “Демократичні ініціативи”, Київського міжнародного інституту соціології та Соціологічної групи “Рейтинг”).

Крім цього, можна також проаналізувати позиції кандидатів у 22 сферах політики, які входять до компетенції Президента згідно із Конституцією (ст. 106) та іншими законами України. Однак, найважливіша функція цього інструменту — можливість виборців пройти онлайн-тест, сформувати власну політичну програму і в фіналі побачити ТОП-3 кандидатів, програми яких збігаються з їхніми власними позиціями.

“Часто доводилося чути навіть від друзів та знайомих, що такий інструмент полегшив би підготовку до дня виборів. І ось тепер кожен може скористатися. У ці передвиборчі дні, коли навіть на кухнях і автобусних зупинках, а тим більше в соціальних мережах тримають дискусії на тему “Так а за кого голосувати?”, такий інструмент стане в нагоді для всіх, хто хоче зробити усвідомлений вибір”, — зазначає регіональний представник ГО Центр UA в Чернігівській області Денис Мурза.

Розробники не сподіваються, що інструментом скористається кожен третій чи кожен другий виборець. Водночас, команда Центру UA переконана, що зможе охопити кілька сотень тисяч користувачів — а це вже кілька відсотків виборців, які “робитимуть погоду” на цих і майбутніх виборах.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини