Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:23:55

Понад 50 тисяч жителів області отримали у січні рецепти на "доступні ліки"

27.02.2019   09:15Агенцiя

За січень 2019 року лікарі медичних установ області виписали 50 442 рецепти на отримання «доступних ліків». Розмір відшкодування вартості цих ліків аптечним установам перевищив 1,9 мільйона гривень. Середня вартість рецепта — 51,95 гривні.

— Кількість звернень за «доступними ліками» в області постійно зростає, — зазначив начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш. — Це є прямим свідченням ефективності президентської програми реформування медицини в цілому та реалізації даного урядового проекту зокрема. Адже тільки на Чернігівщині понад півмільйона хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет 2 типу одержали за цією програмою медикаменти безкоштовно або з невеликою доплатою.

Програма «Доступні ліки» стартувала у 2017 році. Тоді на її фінансування з державного бюджету було виділено для Чернігівської області 18,8 мільйона гривень, а вже минулого року — 31,6 мільйона. Кількість аптечних закладів – учасників програми збільшилася зі 136 у 2017 році до 181 у 2018-му.

Реалізація програми триває: за 15 днів лютого було виписано 28 707 рецептів майже на два мільйони гривень. Всього ж на реалізацію в області програми «Доступні ліки» у першому кварталі поточного року надійшло з держбюджету понад 6,6 мільйона гривень.

У квітні адміністрування програми буде передано до Національної служби здоров’я України, яка напряму співпрацюватиме з аптечними установами.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини