Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:32:54

Поліція Чернігівщини відкрила ще одне провадження за статтею "підкуп виборців"

11.02.2019   17:07

У неділю на лінію «102» надійшло повідомлення про підкуп виборців в офісному приміщенні Прилук, що стало приводом для відкриття кримінального провадження.

За словами заявника, в офісі людям пропонували гроші за продаж голосу на виборах. Всередину можна було потрапити за запрошенням. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Спочатку поліції двері офісу ніхто не відкривав, а потім звідти вийшло близько 30 осіб. Вони, мотивуючи, що нічого протизаконного не вчиняли, відмовилися надавати анкетні дані та пояснення.

Попри небажання учасників зборів спілкуватися з правоохоронцями, поліція встановила особи учасників зібрання, триває розслідування. Інформація про підкуп виборців у Прилуках знайшла широке відображення у ЗМІ, соцмережах, була ретельно зафіксована поліцією та активістами (в тому числі на відео).

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборців).

З початку передвиборчих перегонів поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень: по одному провадженню за фактом пошкодження білборду (частина 2 статті 157 ККУ) та перешкоджання журналістській діяльності (частина 1 статті 171 ККУ) в Чернігові та три провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (частина 1 статті 160 ККУ).

З початку виборчої кампанії до поліції надійшло понад три десятки звернень. Всі вони стосувалися переважно підкупу виборців, пошкодження білбордів кандидатів або відсутності на них вихідних даних про тираж і видавця, збору особистих даних особами, які нібито проводять дослідження електоральних настроїв. Поліція Чернігівської області відреагувала на кожне повідомлення та оперативно перевірила всі адреси. У більшості випадків інформація не підтвердилася.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини