Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:52:01

Троє депутатів Чернігівської міськради пропустили більше половини засідань у 2018 році

01.02.2019   12:51

Громадський контроль за діяльністю депутатів місцевих рад є надважливим, оскільки саме від ефективності роботи обранців на місцях в багато чому залежить комфорт життя громадян. Особливо гостро це питання стоїть після впровадження реформи децентралізації та збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Одним з основних критеріїв ефективності роботи депутата місцевої ради є відвідуваність ним сесійних засідань.

Відповідно до Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", якщо депутат пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, його можна позбавити мандату.

У той же час, кожен депутат розуміє: прогули або неякісна робота можуть безпосередньо вплинути на подальшу політичну кар’єру і результати наступних місцевих виборів.

ГО "Агенція міських ініціатив" проаналізувала відвідуваність депутатами Чернігівської міської ради сесійних засідань за 2018 рік.
Відповідно до даних, що ми отримали від Чернігівської міської ради, у відповідь на запит на публічну інформацію, одразу три чернігівських депутати є претендентами на відкликання.

Найбільшу кількість, а саме 64% (7 з 11) засідань пропустили одразу два народні обранці.

Перший з них депутат від фракції політичної  партії ВО "Батьківщина" Микола Миргородський.  Відповідно до раніше проведеного ГО "АМІ" моніторингу депутат  також не здійснює і особистий прийом виборців.
Згідно декларації Миколи Миргородського за 2017 рік він мешкає в місті Черкаси та має особисту квартиру в м. Київ.

Другим депутатом, що очолив антирейтинг депутатів за відвідуваністю, став представник фракції політичної партії "Об'єднання  "Самопоміч" Володимир Зуб. Працює депутат начальником управління охорони здоров'я Львівської міської  ради та постійно проживає у місті Львові.

Третю сходинку посів позафракційний депутат Андрій Заїка, який обирався до Чернігівської міської ради від політичної партії "Об'єднання "Самопоміч". Він пропустив 55% сесійних засідань ради.

Як відомо, представники фракції політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" розпочинали процедуру відкликання депутата Чернігівської міської ради Андрія Заїки. Рішення про його виключення зі складу фракції у міськраді було прийняте ще у червні 2018 року. Причиною виключення називали дії, які суперечать задекларованим позиціям партії. 24 жовтня відбувся збір підписів за відкликання депутата, проте судячи з усього подальшого розвитку справа не отримала.

Втім, окрім антигероїв є й ті, хто за 2018 рік не пропустив жодної сесії. Таких депутатів нарахувалось 18 з 42. Це зокрема секретар міської ради Максим Черненок, а також депутати: Віктор Акименко, Іван Бакшун, Віктор Бистров, Сергій Вакуленко, Регіна Гусак, Андрій Дериземля, Світлана Живенко, Віктор Іванченко, Сергій Кирієнко, Інна Левченко, Вікторія Овчаренко, Наталія Осіковська, Сергій Римаренко, Олександр Соколов, Роман Старіков, Григорій Федорець, та Жанна Шерстюк.

Цікавим фактом є й те, що в міській раді ведуть облік запізнень на сесію. Зокрема, лідером за запізненнями стала депутатка від "Радикальної партії" Наталія Осіковська. Вона запізнилась на сесії 4 рази. По 3 запізнення у Романа Старікова та Ярослава Ковтуна. Втім, жодних юридичних наслідків запізнення не несуть.


Громадська організація «Асоціація міських ініціатив»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.