Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:40:05

У міській раді думатимуть, як унормувати режим роботи державних лотерей

25.01.2019   08:44

24 січня відбулося засідання круглого столу щодо функціонування у Чернігові гральних закладів, які інколи маскуються під державні лотереї, і де насправді працюють ігрові автомати.

Однією із підстав для цього зібрання стала нещодавно зареєстрована петиція на сайті Чернігівської міської ради, в якій автор вимагає ліквідації або обмеження діяльності цих гральних закладів. Крім того, усім відомо, що по Україні вже кілька років діє заборона грального бізнесу, але після певної паузи він знову і знову з’являється, хоча дещо в іншому вигляді й з легальними механізмами.

- Міська влада має реагувати на такі питання й шукати якісь механізми - не заборону, але якесь обмеження, що ускладнить роботу таких закладів, - сказав заступник міського голови Олександр Ломако. – Є питання щодо неналежного зовнішнього вигляду цих закладів. Крім того, вони формують певну залежність у відвідувачів. А оскільки є ймовірність, що туди ходять школярі старших класів, то це питання потребує вирішення.

Заступник міського голови запропонував кілька варіантів вирішення цього питання. Зокрема, рішенням виконавчого комітету міської ради можна обмежити час роботи цих закладів. Також можна запропонувати власникам змінити вивіски, щоб вони були менш привабливими для людей. Іншим варіантом може бути максимальне підвищення орендної ставки на землю.

За словами представників громадськості, які були присутні на круглому столі, вивіски цих закладів спеціально робляться темними, щоб відвідувачі там не відчували часу. А система, встановлена у комп’ютерах, нічим не відрізняється від тієї, що була раніше. Оскільки робота цих гральних закладів має негативний вплив на громадськість, тому вони й виступили з ініціативою щодо обмеження їх роботи.

Начальник юридичного відділу міської ради Роман Миколаєнко зазначив, що чинне законодавство лояльне до розповсюдження державних лотерей. У законі зазначено, що ці заклади можуть здійснювати свою діяльність будь-де на території України без жодних дозволів. Крім того, розповсюджувач сам визначає місце, де проводити свою діяльність. Тобто закон не містить жодних санкційних моментів. Єдине, що в повноваженнях органів місцевого самоврядування, це встановлення для таких закладів норм режиму роботи. Ця пропозиція може бути внесена до нових правил благоустрою, які на даний час вже розробляються.

Тобто, коли поліція чи працівники КП «Муніципальна варта» будуть робити перевірки, і якщо буде виявлено, що заклад не має погодженого виконкомом режиму роботи, тоді це буде порушенням правил благоустрою і суб’єкт господарювання може бути притягнутий до адміністративної відповідальності.

Під час обговорення було також зазначено, що важливим є й соціальний вплив. Якщо громадськість міста буде більше говорити про шкоду та негативний вплив на людей, то це також обмежуватиме їхню діяльність. Також можна створити соціальну рекламу, зокрема, в ЗМІ та соціальних мережах, яка пояснюватиме, чим такі заклади небезпечні, як формується залежність, яка може привести до низки правопорушень.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини