Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 06:59:27

Через дії міністерства Смолинський торфозавод несе мільйонні збитки

12.01.2019   15:04Агенцiя

Філія «Смолинський торфозавод» ДП «Чернігівторф» через дестабілізацію роботи підприємства та зумисне заблоковані рахунки незаконно призначеним ставлеником Міненерговугілля Іллею Рокоче понесла мільйонні збитки.

Цілковито зупинились болотно-підготовчі роботи. Через відсутність грошей не проводиться ремонт техніки та підготовка до сезону заготівлі фрезерного торфу, що призведе до багатомільйонних збитків підприємства у сезоні 2019 року.

Незаконне призначення Міністерством енергетики та вугільної промисловості України Іллі Рокоче виконуючим обов’язки директора ДП «Чернігівторф» призвело до повної зупинки виробництва Смолинського торфозаводу.

Підприємство не працює! Рахунки заводу заблоковані, борги накопичуються, освітні заклади Менського, Городнянського та Козелецького районів на грані вимерзання через відсутність паливного брикету.

Найближчим часом підприємству збираються відключити електропостачання. Крім того зростають борги із заробітних плат та борги перед податковою і пенсійним фондом. Через нестабільну роботу підприємства звільнилося 11 працівників, яким треба годувати власні родини. Звернення депутатського корпусу Чернігівської обласної ради та Гончарівської ОТГ до Президента України Петра Порошенка, глави Уряду Володимира Гройсмана і профільного міністра Ігоря Насалика не принесли жодних результатів.

На переконання голови первинної профспілкової організації ДП «Чернігівторф» Андрія Страхова, дії Міненерговугілля та концерну «Укрторф» треба розцінювати як доведення підприємства до банкрутства (стаття 219 Кримінального кодексу України), а під час війни – як державну зраду (стаття 111 ККУ), дестабілізацію і знищення паливно-енергетичного комплексу України.

Нагадаємо, напередодні новорічних свят автомобіль, в якому їхали голова профспілки Андрій Страхов та директор заводу Валентина Огієнко потрапив в страшну аварію. Людям, які вже третій місяць протистоять рейдерському захопленню ДП «Чернігівторф» дивом вдалося вижити.


За інформацією Смолинського торфозаводу

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини