Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:10:27

Відбулось засідання виконавчого комітету Ніжинської міськради

03.01.2019   11:41Агенцiя

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося перше засідання виконавчого комітету в Новому році під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

На порядку денному було 2 проекти рішень та 1 проект рішення поданий для розгляду у робочому порядку. Різне:

1.Про встановлення батьківської доплати за харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та затвердження категорій учнів 1-11 класів, які харчуються за кошти міського бюджету.

2.Про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина.

3.Про відзначення Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Різне:

1.Про стан виконання доручення щодо обстеження прилеглої території до зерносушарного комплексу СТОВ «Дружба Нова» по вул.Носівський шлях.

2.Про стан виконання доручень щодо перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування за маршрутом с.Кунашівка, Паливодин, Наумівське.

3.Про підготовку проекту рішення, щодо затвердження проектів перспективного розвитку.

На початку засідання міський голова Анатолій Лінник привітав усіх присутніх з Новим 2019 рокомта Різдвом Христовим! З новим щастям, з новими планами та новими звершеннями.Нехай рік, що наступає, стане сприятливим для втілення всіх благих справ, принесе стабільність і благополуччя, добробут і реальні зміни на краще. Бажаю усім міцного здоров’я, особистого щастя, родинного затишку, бадьорого настрою і творчої наснаги!

Одним з перших рішень для затвердження був поданий проект «Про встановлення батьківської доплати за харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти та затвердження категорій учнів 1-11 класів, які харчуються за кошти міського бюджету» по якому доповідав начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський. Станіслав Миколайович зазначив що станом на листопад 2018 року у закладах загальної освіти за кошти міського бюджету харчуються 3537 учнів, що становить 50,5% від загальної кількості. Загальна кількість дітей які навчаються у школах становить близько 7000тис.осіб, а категорійні діти складають 10% від загальної кількості навчаючихся дітей. З них: 3114 учнів 1-4 класів, серед яких 263 дитини з категорійних родин; 423 учні 5-11 класів із числа категорійних родин отримують сніданки за кошти міського бюджету. Загальна кількість учнів 1-11 класів з категорійних родини – 686:
- діти з числа сиріт, під опікою – 76 чоловік;
- діти з малозабезпечених родин – 281 чоловік;

Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах – 15 чоловік;
- діти, які прибули до м.Ніжина з Донецької, Луганської областей – 27 чоловік;
- діти, батьки яких є учасниками АТО (ООС) – 275чоловік;
- діти загиблих учасників АТО (ООС) -12 чоловік.

Управління освіти проведені попередні розрахунки вартості сніданків у 2019 році. Вона становить 17,0грн.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко доповів що було проведено опитування серед батьків учнів, щодо доплати за харчування (51% - погоджуються). Також вивчався досвід інших міст таких як м.Чернігів – батьківська доплата складає 57% і 43% - платить міський бюджет. м.Прилуки – з 01.01.2019р батьківська доплата складає – 30%.

Керівник КТВП «Школяр» Лариса Чернишева наголосила, що харчування організоване по нормам (здорове та якісне харчування). Гарячі обіди повинні бути обов’язковими для дітей, тим паче для молодшої ланки.

Анатолій Валерійович також зауважив що здорове харчування повинно бути у всіх школярів особливо гарячі обіди. Здоров’я дітей повинно бути приорітетом. Необхідно проводити роз’яснювальні бесіди для батьків, щодо здорового харчування дітей. В дошкільних навчальних закладах батьківська доплата складає 60%.

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

                               
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини