Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:12:28

На Чернігівщині закінчується дія воєнного стану

26.12.2018   13:55Агенцiя

У ряді областей держави, в тому числі і на території Чернігівщини 26 грудня, закінчується дія воєнного стану.

Правовий режим воєнного стану строком на 30 діб було введено на території 10 областей України Указом Президента від 26 листопада 2018 року № 393.

Заходи, здійснені в Чернігівській області в рамках виконання цього Указу, проаналізували сьогодні під час засідання Ради оборони області, яке провів голова ОДА Олександр Мисник.

Керівник області наголосив, що дія воєнного стану показала високу мотиваційну та мобілізаційну готовність резервістів першої та другої черги. Область у цілому виконала всі поставлені завдання.

Проте виявилися деякі проблеми. Це, перш за все, охорона об’єктів критичної інфраструктури.

– Ми повинні пам’ятати про виклики, які ставить перед нами прикордонне розташування нашої області, — підкреслив Олександр Мисник.

Під час проведення Ради оборони повідомлено, що область повністю виконала завдання стосовно направлення на навчальні збори військовозобов’язаних оперативного резерву першої черги.

Також стовідсотково відпрацьовано планове завдання з призову громадян на строкову військову службу. 549 уродженців Чернігівщини поповнили лави Збройних Сил України.

Крім того, 18 грудня завершено проведення робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів території навколо 6-го арсеналу ЗСУ в Ічнянському районі (очищено 70 тисяч гектарів території, зібрано понад 100 тисяч вибухонебезпечних предметів).

Завершуючи засідання, Олександр Мисник підкреслив, що робота з посилення обороноздатності повинна тривати постійно. Голова ОДА подякував усім присутнім за сумлінне виконання обов’язків.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини