Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:22:10

На засіданнях постійних комісій та президії депутатський корпус напрацював порядок денний майбутнього пленарного засідання сесії облради

20.12.2018   09:12Агенцiя

Після завершення другого пленарного засідання 15 сесії обласної ради сьомого скликання, яке відбулося 19 грудня, депутати продовжили працювати.

Цього ж дня були проведені засідання постійних комісій, під час яких народні обранці Чернігівщини розглянули та спільно із розробниками проаналізували проекти рішень чергової, 16 сесії обласної ради, пленарне засідання якої відбудеться вже завтра. Після опрацювання усіх внесених на розгляд питань депутати продовжили обговорення та узгодження порядку денного майбутньої сесії на засіданні президії. Провів засідання дорадчого органу голова обласної ради Ігор Вдовенко. Вперше участь в роботі президії обласної ради взяв нещодавно призначений голова обласної державної адміністрації Олександр Мисник. На пленарному засіданні також були присутні перший голови обласної ради Валентин Мельничук та заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники депутатських фракцій та очільники постійних комісій, розробники проектів рішень.

Першими на розгляд депутатів запропоновані два бюджетні питання, внесені облдержадміністрацією згідно із вимогами Бюджетного Кодексу України. Один із проектів рішення стосується звіту про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року, а другий – затвердження головного фінансового документу Чернігівщини на 2019 рік.

Під час обговорення бюджетних питань депутат обласної ради Дмитро Блауш запропонував виділити з обласного бюджету кошти для створення кардіологічного відділення при Чернігівській обласній лікарні. Валерій Дудко зазначив, що наразі є залишок медичної субвенції, обсяг якої дозволить профінансувати заходи із облаштування згаданого медичного підрозділу.

У свою чергу голова постійної комісії з питань освіти і науки Сергій Журман наголосив на необхідності збільшення фінансування заходів з оздоровлення дітей, щоб забезпечити відпочинок молоді не лише на території області, а й на узбережжі Чорного моря.

На пленарному засіданні сесії також буде заслухана інформація обласної державної адміністрації щодо стану ліквідації наслідків пожежі на складах 6-го арсеналу Міністерства оборони України в Ічнянському районі Чернігівської області.

Члени президії схвалили Програму сприяння виконанню повноважень депутатами Чернігівської обласної ради на 2019-2020 роки. На вирішення проблемних питань та доручень виборців в територіальних громадах області кожен депутат отримає по 150 тисяч гривень в рік, а голова обласної ради – 300 тис.грн.

На розгляд сесії депутати погодили внесення Програми економічного і  соціального розвитку області на 2019 рік, яка  передбачає реалізацію заходів 42 регіональних цільових програм. Окрім того на стадії завершення розроблення знаходиться ще 6 проектів програм, які планують реалізувати у 2019 році. Втілення в життя заходів програми здійснюватиметься  за рахунок коштів бюджетів усіх рівнів (включаючи кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, інші субвенції з державного бюджету), міжнародної технічної допомоги, власних коштів суб’єктів господарювання, вітчизняних та іноземних інвестицій.

Депутати підтримали також внесення змін до Програми розвитку інвестиційної, зовнішньоекономічної та виставково-ярмаркової діяльності Чернігівської області на 2016-2020 роки «Чернігівщина – конкурентоспроможний регіон», у зв’язку із  проведенням  Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у другій половині 2019 року у м. Житомирі, збільшенням кількості заходів іміджевого характеру, що проводяться в області за участю іноземних партнерів та дипломатичних установ, а також задля проведення регіональних тематичних виставкових заходів.

Програма покращення матеріально-технічного забезпечення заходів територіальної оборони, військових частин та правоохоронних органів, які дислокуються на території Чернігівської області, на 2019 рік вноситься на затвердження у зв'язку із завершенням терміну дії попередньої.

Внесення змін дообласної цільової Програми розвитку туризму в Чернігівській області на 2013-2020 роки, регіональної цільової  Програми створення та ведення містобудівного кадастру  Чернігівської області на 2016-2019 роки, а також Програми оновлення та розвитку Менського зоологічного парку загальнодержавного значення на 2016-2020 рокитеж не викликало зауважень серед депутатів.

Дві обласні програми, одноголосно підтримані членами президії, стосуються розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019-2022 роки, а також підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Чернігівській  області на 2019-2020 роки.

Члени президії також підтримали внесення на розгляд пленарного засідання сесії обласної Програми залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів у 2019-2020 роках та Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, бійців-добровольців у Чернігівській області на 2019-2023 роки.

У блоці питань щодо використання природних ресурсів запропоновано  внесення змін до Переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік у зв'язку із економією коштів в обсязі 151,3 тис. грнпід час проведення реконструкції частини каналізаційного колектора по вул. Незалежності в м.Ніжині, які будуть перерозподілені на заміну зношеного та застарілого насосного обладнання.

Депутати також підтримали створення ландшафтного заказника місцевого значення «Бакумова гора»між селами Манжосівка, Єгорівка та Дідівці Прилуцького району на площі 16 га без вилучення земельних ділянок.

Члени президії не висловили заперечень щодо надання в постійне користування, згоди на передачу в оренду та суборенду земельних ділянок для комунальному закладу «Обласна дитячо-юнацька спортивна школа з зимових видів» Чернігівської обласної ради, ТОВ ЛПЗ «СімМед» та ТОВ «Агроінвест-Натуральні продукти».

Окрім того схвалення народних обранців отримали проекти рішень стосовно затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) обласному історико-меморіальному музею-заповіднику Пантелеймона Куліша «Ганнина Пустинь». управлінню комунального майна Чернігівської обласної ради та комунальному лікувально-профілактичному закладу «Чернігівська обласна лікарня».

Депутати підтримали реорганізацію низки комунальних та комунально-профілактичних закладів у комунальні некомерційні підприємства. Серед нихЧернігівська обласна лікарня, Чернігівський обласний онкологічний диспансер, Чернігівський обласний госпіталь ветеранів війни, Чернігівська обласна дитяча лікарня, Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня, Чернігівська обласна станція переливання крові, Чернігівський обласний кардіологічний диспансер, Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер, Обласний центр інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя, Чернігівська обласна стоматологічна поліклініка, Чернігівський обласний центр радіаційного захисту та оздоровлення населення.

Потужний блок питань, запропонованих для розгляду управлінням комунального майна обласної ради, передбачає внесення змін та доповнень до методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області, а також затвердження Типового договору оренди нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.

Кадрові проекти рішень, які підтримали члени президії, стосуються призначення на посади керівників Чернігівського обласного молодіжного театру, Чернігівського музичного коледжу ім. Л.В. Ревуцького, Чернігівського обласного навчально-виробничого центра та звільнення начальника Чернігівської обласної рятувально-водолазної служби.

Підтримку серед присутніх на засіданні знайшли проекти рішень про розподіл орендної плати для комунальних закладів: Чернігівський обласний кардіологічний диспансер та Чернігівський обласний навчально-виробничий центр погоджені профільною комісією.

Без жодних заперечень внесені на розгляд 16 сесії питання щодо встановлення зменшеного розміру орендної плати для громадських організацій:«Союз ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків»,  «Жіноча волонтерська сотня самооборони Чернігівщини».

До порядку денного майбутнього пленарного засідання народні обранці Чернігівщини погодились внести низку звернень до керівництва держави. У запропонованих проектах рішень наголошується на необхідності зарахування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до місцевих бюджетів, збільшення фінансування поточного середнього ремонту автомобільних доріг в Чернігівській області, продовження  мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, акцентується увага на критичній ситуації, що склалась на ДП «Чернігівторф», негативних наслідках реалізації ПАТ Укрпошта в Чернігівській області пілотного проекту «Сільське відділення», порушеннях в діяльності  ПАТ «ТРЕСТ».

Загалом за підсумками проведення засідань постійних комісій та президії обласної ради порядок денний майбутнього пленарного засідання 16 сесії складає майже 70 питань.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.