Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:50:35

П’ятнадцяту сесію обласної ради завершено

19.12.2018   17:50Агенцiя

Сьогодні, 19 грудня, відбулося друге пленарне засідання п'ятнадцятої сесії обласної ради, яке провів її голова Ігор Вдовенко. У засіданні взяли участь очільник обласної державної адміністрації Олександр Мисник, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Пленарне засідання розпочалося вшануванням хвилиною мовчання пам'яті про загиблого 19-річного Івана Вороб'я, який загинув 9 листопада від кулі снайпера біля села Кримське Луганської області. Поховали бійця в рідному селі Дігтярівка Новгород-Сіверського району.

Потім із промовою виступив громадський активіст, член президії ВГО «Добровольці» Вадим Йовенко та зачитав Резолюцію засідання громадських організацій Чернігівщин щодо кадрових призначень, зокрема проти нових радників голови обласної державної адміністрації.

Далі голова обласної ради Ігор Вдовенко привітав усіх з християнським святом – Днем святого Миколая та повідомив, що 4 жовтня на першому пленарному засіданні п'ятнадцятої сесії через оголошену перерву було розглянуто 52 питання затвердженого порядку денного.

З інформацією про перше пленарне засідання п'ятнадцятої сесії та ухвалені документи можна ознайомитися за посиланням: https://chor.gov.ua/nasha-diyalnist/novini/item/7365-15-sesiia-oblasnoi-rady-rozpochalas-ale-ne-zavershylas-datu-ii-dr

Продовжуючи роботу п'ятнадцятої сесії обласної ради сьомого скликання, очільник обласного представницького органу повідомив депутатам, що шість кадрових питань щодо звільнення головних лікарів тих медичних закладів, які приєднуються до обласних медичних установ, зняті з розгляду відповідно до листа обласної державної адміністрації, оскільки процедура звільнення та призначення цих головних лікарів вже здійснена відповідними розпорядженнями голови обласної ради.

Також Ігор Вдовенко поінформував, що після першого пленарного засідання розпорядженням голови обласної ради були внесені зміни до складу робочої групи з врегулювання питання діяльності КП «Чернігівоблагроліс». Робоча група в новому складі провела своє засідання. Головою робочої групи обраний Віктор Кияновський, очільник постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин. За результатами засідання робочої групи внесено проект рішення «Про Звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо зарахування рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до місцевих бюджетів», який буде розглядатися на 16 сесії обласної ради, тобто завтра.

Після цього спікер обласної ради нагадав присутнім, що на першому пленарному засіданні розглядалася інформація генерального директора комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Олександра Клишти щодо фінансово-господарської діяльності даного підприємства та його дочірніх підприємств. Сьогодні депутати отримали оновлену інформацію про діяльність «Чернігівоблагроліс» за 9 місяців поточного року та, ознайомившись з нею, взяли її до відома.

Наступний проект рішення, поданий на розгляд сесії депутатом Сергієм Пащенком, про створення комунального підприємства «Центр правового забезпечення» Чернігівської обласної ради, мав на меті забезпечення правового захисту прав та інтересів комунальних підприємств, установ і закладів обласної ради, у зв'язку з реалізацією загальнодержавної програми реформування судоустрою та суміжних правових інститутів, запровадженням виключного представництва інтересів у судах адвокатами. Цим документом передбачалося погодження Статуту комунального підприємства та утворення наглядової ради. Однак проект рішення не набрав необхідної кількості голосів для ухвалення.

Депутатським корпусом підтримано затвердження розпорядження голови обласної ради від 28 вересня 2018 року №175 «Про продовження дії контракту з директором комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради Свердловим Володимиром Олександровичем» та прийнято відповідне рішення за продовження дії контракту керівника вищезазначеного закладу на термін до проведення конкурсної процедури.

Також сесією погоджено дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Артура Зінов'єва у зв'язку з його особистою заявою.

Далі депутати схвалили внесення змін до Положення про Почесну грамоту обласної ради та нагрудний знак до неї, затвердженого рішенням обласної ради від 23 січня 2015 року. Зокрема, пункт 7 цього Положення викладено в новій редакції: «7.Клопотання про нагородження Почесною грамотою обласної ради порушуються після того, як трудові колективи чи окремі особи були відзначені Подякою Чернігівської обласної ради, а також трудові колективи чи окремі особи були нагороджені відомчими нагородами (відзнаками) за основним місцем роботи, Почесними грамотами районних та міських (міст обласного значення) рад, райдержадміністрацій та подаються не пізніше, ніж за 15 днів до дати вручення і повинні містити відомості про досягнення трудового колективу чи окремої особи».

Крім того, були внесені зміни до рішення обласної ради від 29 квітня 2015 року «Про структуру виконавчого апарату обласної ради» та до рішення обласної ради від 23 листопада 2015 року «Про обрання голови обласної ради та встановлення умов оплати праці».

На пленарному засіданні народні обранці Чернігівщини ухвалили Звернення до вищих органів державної влади. В їх числі: «Про Звернення до Кабінету Міністрів України та керівництва ПАТ «Укрпошта» щодо упорядкування і стабілізації роботи національного оператора поштового зв'язку України на теренах Чернігівщини», «Про недопущення продажу земель сільськогосподарського призначення», а також «Про Звернення Чернігівської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Податкового кодексу України у частині скасування земельного податку за лісові землі».

Більшістю голосів депутатський корпус обласної ради підтримав запити своїх колег: Наталії Дроненко, Ірини Грозенко, Анатолія Хавила, Віктора Кияновського, Миколи Дейкуна, Людмили Андрієвської та Сергія Пащенка щодо виділення коштів для виконання робіт з ремонту автомобільних доріг, виготовлення проектно-кошторисної документації та виконання робіт з ремонту будівель обласного історико-меморіального музею-заповідника Пантелеймона Куліша «Ганнина Пустинь», а також виділення коштів на виконання робіт для забезпечення безпечної та сталої роботи в опалювальний період 2018-2019 років газової котельні комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер», на придбання автоматичного мікробіологічного аналізатора для цього закладу та інших важливих питань життєзабезпечення територіальних громад Чернігівщини.

По завершенню сесії голова обласної ради зустрівся із журналістами місцевих ЗМІ та відповів на їхні запитання.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини