Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:10:56

Громади області працюють над перспективними планами

15.12.2018   12:50Агенцiя

У районах Чернігівщини активно проводять засідання Ради регіонального розвитку.

13 грудня, про хід реалізації завдань державної регіональної політики за попередні роки, позитивний досвід та перспективи розвитку територій в умовах децентралізації говорили в Бахмацькому, Бобровицькому, Куликівському та Новгород-Сіверському районах.

За останні три роки Куликівський район примножив свої досягнення в аграрному секторі економіки: рекордні врожаї, залучені інвестиції, освоєні нові площі. Крім того, вдалося реалізувати чимало проектів у галузі освіти, медицини, культури, спорту, житлово-комунального господарства. Ці ніші залишаються пріоритетними в подальшій стратегії розвитку.

Є чим похвалитися і Куликівській ОТГ. За рік роботи у громади з’явилася нова техніка, проведено реконструкцію вуличного освітлення, ремонт доріг, соціальних закладів, благоустрій територій, побудовані водозабірні свердловини тощо.

На Бахмаччині працюватимуть над вдосконаленням надання освітніх та медичних послуг. За останні роки вдалося значно покращити матеріально-технічну базу профільних закладів. Наразі триває реконструкція пологово-гінекологічного відділення Бахмацької центральної районної лікарні на суму майже 4 мільйона гривень (реалізація проекту за кошти ДФРР).

Має свої напрацювання і Батуринська ОТГ: тут ремонтували дороги та відкрили дитячий садочок. Аби привабити молодих фахівців, громада виділяє для них житло. У планах — відкрити пекарню та ковбасний цех.

Акцентують на реформуванні галузі освіти та медицини у Бобровицькому районі. За останні роки реалізовано ряд проектів з капітальних ремонтів та утеплення будівель закладів освіти, їх оснащення навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами, придбано шкільні автобуси тощо.

До речі, Бобровицька центральна районна лікарня має статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», є багаторазовим лауреатом загальнонаціонального проекту «Флагмани сучасної медицини». Нині тут продовжується будівництво перинатального центру на 25 ліжок. Планують відремонтувати терапевтичне відділення та консультативно-діагностичний центр. Думають і над відкриттям відділення паліативної допомоги на 25 ліжок на базі стаціонарного відділення територіального центру у селі Вороньки.

Над залученням інвестицій думають на Новгород-Сіверщині. Тут порівняно з 2016 роком у 2,5 разу зросло виробництво та реалізація промислової продукції, продукції сільського господарства — на 10%, залучених капітальних інвестицій — на 68%.

До Перспективного плану розвитку району першочергово включать об’єкти соціальної сфери, охорони здоров’я та освіти.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.