Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:57:38

Рада оборони Чернігівщини обговорила підвищення обороноздатності та забезпечення функціонування інфраструктури області

01.12.2018   13:02Агенцiя

В обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання Ради оборони Чернігівської області.

Її очільник, голова облдержадміністрації Олександр Мисник, підкреслив: необхідно забезпечити стале функціонування інфраструктури області та виконання усіх заходів з підвищення обороноздатності. Також на Чернігівщині слід активізувати роботу для успішного закінчення планового осіннього призову до лав Збройних Сил України.

Правоохоронці та військові в області не втрачають пильності.

За словами військового комісара Чернігівщини Олександра Криворучка, на початку грудня проведуть навчальні збори резервістів та підрозділів територіальної оборони.

Учасники засідання нагадали, що підрозділи Національної поліції ще з 20 листопада переведені на посилений режим роботи. Так, посилені всі без виключення наряди, а особливо у прикордонних районах — там розміщено 18 додаткових постів. У всіх районах, що межують з лінією державного кордону, збільшено кількість груп швидкого реагування.

Прикордонники повідомили про те, що пасажиропотік через українсько-російський кордон зменшився. На сьогодні обмежено пропуск на територію України чоловіків – громадян Російської Федерації – віком від 16 до 60 років. У Чернігівській області було заборонено в’їзд вже 60 таким особам. Це обмеження не стосується громадян України, які в’їжджають з території країни-агресора.

Водночас, за інформацією органів контррозвідки, в інформаційному просторі районів Чернігівщини, суміжних з Брянською областю РФ, здійснюється цілеспрямоване нагнітання панічних настроїв.

До зони відповідальності рад оборони також входить евакуація, у разі початку бойових дій, затриманих і засуджених осіб, які перебувають в ізоляторах тимчасового тримання та установах виконання покарань. Рада оборони Чернігівської області готова до цього — за потреби ПАТ «Укрзалізниця» надасть 15 вагонів для евакуації таких осіб.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини