Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:35:54

Президент зустрівся з танкістами на полігоні: Нам потрібно зараз в будь-який момент дати відсіч агресору

28.11.2018   18:22Агенцiя

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ ЗСУ на Чернігівщині.

Глава держави оглянув навчальний центр, ознайомився з роботою нового динамічного тренажеру - мультимедійного комплексу, який імітує перебування у кабіні танку Т-64, та поспілкувався з військовими, які проходять в ці дні навчання на полігонах центру, зокрема з танкістами. Тренажер дозволяє здійснювати одночасну підготовку не лише командира та екіпажу танку, а й цілої танкової роти та відтворює дуже реалістичні умови бою.

Верховному Головнокомандувачу ЗСУ також було продемонстровано тренування підрозділів в умовах бою та бойове злагодження танкових підрозділів на смузі перешкод. В навчальному центрі працює школа снайперів, школа танкістів, медичний центр, сержантська школа, школа загальновійськової підготовки. Навчання  здійснюється за участю наших партнерів з НАТО.

«Більшість з вас вже знають, що таке бойові дії, більшість з вас заслуговують шану і повагу України за те, що у важку хвилину ви стали на захист української землі та українського народу», - сказав Президент.

При цьому Глава держави підкреслив, що «зараз нам треба підвищувати майстерність та забезпечити ефективну підготовку для того, щоб у випадку необхідності ворог зазнав поразки, заплатив високу ціну за безвідповідальне рішення про вторгнення на українську територію».

«Тут позиція має бути абсолютно чітка – якщо ми маємо скоротити період бойового злагодження, прискорити бойову підготовку і забезпечити відповідно до графіка передислокацію підрозділів до кордону з Російською Федерацією, де ми очікуємо можливого початку сухопутної агресії»,  - сказав Президент під час спілкування із командувачем Генерального штабу, Міністром оборони та командиром частини.

«Нам потрібно зараз тримати порох сухим. Нам потрібно зараз в будь-який момент дати відсіч агресору», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що крім штатної чисельності військових бригад та резерву першої черги, «ми сьогодні маємо вже сотні заяв учасників АТО, готових негайно повернутися  до своїх частин і підрозділів, використати свої знання і той рівень бойової підготовки для того, щоб захистити країну».

Верховний Головнокомандувач ЗСУ подякував танкістам за високий бойовий дух та готовність захищати країну: «Танкісти – це завжди еліта Збройних Сил. Дуже непроста служба, але надзвичайно ефективна, коли ти хочеш вразити ворога. Я радий сьогодні бачити ваші посмішки, впевненість, спокій».

«Нам є чим захистити рідну землю. Перемога точно буде за нами, бо ми б’ємося за своє – за нашу Україну, за нашу землю, за наш народ», - сказав Президент.

Глава держави також підкреслив, що українська влада робить усе можливе, щоб створити для захисників України усі умови для несення служби від повноцінного харчового, речового забезпечення до достойної оплати ратної праці та комфортних умов проживання  в сучасних військових гуртожитках.

«Ми з вами боронимо рідну землю і рідний народ, рідних людей – членів наших родин, дружин, дітей, друзів. Ми не дамо їм жодного шансу вторгнутися в Україну», – наголосив Президент.


Прес-служба Президента України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини