Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:53:17

Вибори в трьох об’єднаних територіальних громадах на Чернігівщині не скасують

07.11.2018   10:39Агенцiя

Про це сказав експерт реанімаційного пакету реформ Іван Лукеря в ефірі «Теми дня» на UA: Чернігів. За його словами судовий позов, який подав до київського окружного адміністративного суду народний депутат від Артем Вітко не є правомірним.

«Судовий позов не є в правовому полі, це політичне рішення, вмотивоване, для того, щоб зупинити виборчий процес. Суд не задовольнив вимоги народного депутата про скасування виборів, суд тільки задовільним вимогу нардепа в одній частині – скасувати рішення окремих рад, які увійшли в ОТГ. Проте, такі рішення вже набули чинності, немає можливості їх зупинити, бо вони вже виконані.
Виходячи з цього, підстав для зупинки процесу, для вчинення будь-яких інших дій з боку ЦВК не має».
Нагадаємо, 6 листопада київський адміністративний суд оприлюднив ухвалу щодо скасування рішення про об’єднання у 34 громадах України. Серед них 3 громади в Чернігівській області – Новобілоуська, Озерянська та Борзнянська. Міський голова Борзни Анатолій Койда телефоном повідомив, що зараз юристи готуються подавати апеляційну скаргу.
«Поки що нічого не відомо, вилами по воді писано. Це ж тільки суд першої інстанції, юристи будуть подавати апеляцію, щоб все відновити, щоб вибори були», - сказав Койда. 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.