Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:12:53

Стягнення боргів із заробітної плати та реалізація конфіскованого майна: що маємо в області

07.11.2018   09:17Агенцiя

З квітня цього року за ініціативи Міністерства юстиції України стартувала кампанія по стягненню заборгованості із заробітної плати. На Чернігівщині створено регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби області рішень про стягнення такої заборгованості та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Запроваджено відповідну «гарячу телефонну лінію».

Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в області Олег Трейтяк під час прес-брифінгу в облдержадміністрації, з початку року погашено понад 10 мільйонів гривень заборгованості із зарплати.

Значно скоротили борги ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (понад 6,9 мільйона гривень) та ПАТ «Готель «Градецький» (майже 1,6 мільйона гривень). Серед існуючих найбільших боржників — ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння».

Учасники прес-брифінгу також говорили про примусове виконання судових рішень за порушення митних правил. За словами заступника начальника Чернігівської митниці ДФС Володимира Литвиненка, з початку року державна виконавча служба області поповнила держбюджет майже на 1,9 мільйона гривень, реалізувавши конфісковане майно. За цей же період безоплатно передано майна на суму понад 998 тисяч гривень.

Як відбувається реалізація конфіскованого майна?

Майно, вилучене митними органами і конфісковане за рішеннями суду через порушення митних правил, підлягає опису, оцінці та реалізації на електронних торгах, що проводить держпідприємство «СЕТАМ».

Згаданий онлайн-аукціон працює вже більше трьох років. Тут продаються товари різного характеру, починаючи від книг і закінчуючи автомобілями та промисловим обладнанням. Вартість найдешевшого лоту — 14,4 гривні, найдорожчого — майже 1,3 мільйона гривень.

Зареєструвавшись у системі, будь-хто незалежно від статків може взяти участь у торгах. Втім, на той чи інший лот необхідно подати заявку і сплатити гарантійний внесок — 5% від стартової ціни. Якщо особа не стала переможцем, внесок повертається.

Нереалізоване на перших торгах майно уціняють. Трапляються випадки, коли під час торгів ціна зростає настільки, що перевищує стартову в декілька разів. Зазвичай це відбувається вже після уцінки під час других або третіх торгів. Механізм аукціону дозволяє вийти на ринкову вартість, навіть якщо початкова оцінка буде занизькою.

Якщо після третіх торгів конфіскований товар не вдається реалізувати, його безоплатно передають на користування державним органам, дитячим будинкам, лікарням тощо (за рішенням профільної комісії).

Перелік майна, що пропонується на безоплатну передачу, розміщено на сайті ДП «СЕТАМ» в розділі «Безоплатна передача». Там же міститься інформація про строки, перелік та порядок подання документів для охочих отримати майно безкоштовно.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини