Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:39:33

Юлія Свириденко: Житло і господарства постраждалих через вибухи на Ічнянщині гарантовано відновлять

01.11.2018   08:50

Відновлення пошкоджених будівель на Ічнянщині – основне питання, яке обговорили на засіданні оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації за участі виконуючої обов’язки голови Чернігівської ОДА Юлії Свириденко та заступника голови ОДА Сергія Сергієнка.

Як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Володимир Кривенко, першочергові відновлювальні роботи планують завершити до кінця тижня — на сьогодні залишилося повністю відремонтувати дахи ще в трьох будинках, на інших об’єктах такі роботи вже виконані. Ремонтні бригади продовжують відновлювати пошкоджені стіни та двері, склити вікна.

Органи місцевого самоврядування передали до профільних міністерств два пакети документів для компенсації жителям завданих збитків. Ще один пакет документів буде надісланий найближчим часом.

- Зараз більшість робіт ми закриваємо за рахунок обласного і районного резерву та благодійної допомоги. Паралельно з цим ми подаємо документи до міністерств на отримання коштів з Резервного фонду державного бюджету, —пояснила Юлія Свириденко. — Документи на відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, придбання осель замість зруйнованих, аварійно-відновлювальні роботи.

Керівники обласної державної адміністрації та представники профільних установ також ознайомилися з ходом відновлювальних робіт у населених пунктах Августівка та Дружба.

В одному з обійсть на околиці Августівки вже засклені вікна, триває відновлення даху, привезли та невдовзі встановлять нові двері замість пошкоджених вибуховими хвилями. Після того, як надійдуть кошти з державного бюджету, у цьому будинку, як і в інших, проведуть більш серйозний ремонт.

Попри успішно проведені першочергові відновлювальні роботи жителі Августівки переймаються: коли завершиться відбудова їх осель? Заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко пояснює — роботи здійснюються поетапно. Всі постраждалі будинки обстежені та обліковані, жодне господарство не залишиться без уваги. Детальну інформацію про заплановані у їх обійстях обсяг робіт жителі завжди можуть оперативно отримати у районній державній адміністрації чи органах об’єднаної територіальної громади.

Триває комплексний ремонт і в зоні відповідальності Міноборони – селищі Дружба. У помешканнях замінюють двері, вікна, ремонтують покрівлі. З понеділка запрацювала котельня. Житлові будинки підключатимуться до теплопостачання у міру того, як встановлюватимуть вікна.

Іде ремонт у місцевій школі. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію - для повного відновлення школи необхідно майже 2,2 мільйона гривень. Поки очікують державні кошти — на відновлювальні роботи використали 100 тисяч гривень, наданих благодійниками. Ще на 190 тисяч залучених коштів для навчального закладу закупили вікна.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини