Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:37:18

На засіданні виконавчого комітету вирішувалися нагальні питання для Прилук

31.10.2018   13:21

У сесійній залі Прилуцької міської ради 30 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради, у ході якого вирішувалася низка питань життєдіяльності міста.

Члени виконавчого комітету заслухали питання «Про погодження міської Програми «Організація оплачуваних громадських робіт на 2019 рік в м.Прилуки», по якому інформувала начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш.

Посадовець зазначила, що дана Програма розроблена для реалізації Закону України «Про зайнятість населення», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 року № 175, постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Ганна Павлівна зазначила щодо необхідності розроблення даної Програми, яка пов’язана з тим, що з травня 2015 року відбулося реформування порядку надання субсидій на житлово-комунальні послуги. Це призвело до різкого зростання кількості заявників. Так, станом на 1 жовтня 2018 року за призначенням субсидії звернулося 17200 заявників, що на 1911 сім’ї більше, ніж у 2017 році - 17200. Як наслідок, значно збільшилось навантаження на працівників управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 встановлені терміни призначення субсидії та надання повідомлення про її призначення. Для своєчасного формування особової справи та отримання повідомлення про призначення субсидії, виникла необхідність залучення до роботи додаткових працівників.

Разом з тим, складні явища в економіці країни, що відбуваються в останні роки, вплинули і на ринок праці міста. До Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості протягом 9 місяців 2018 року за допомогою щодо пошуку роботи звернулися 779 безробітних громадян. Для вирішення проблеми їхнього працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштовані 284 особи, проходили професійне навчання 85 особи, на громадських та інших роботах тимчасового характеру працювали 143 безробітних мешканців міста. Однак активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити 43,0 відсотка тих, хто перебував на обліку у 2017 році.

Таким чином, одним із важливих заходів підтримки людей у період вимушеного безробіття та пошуку роботи є залучення їх до участі в громадських роботах – загальнодоступному виді тимчасової трудової діяльності громадян, що виконується на договірній основі.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 року № 175, передбачено фінансування таких робіт за рахунок коштів місцевого бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Посадовець акцентувала увагу присутніх, що міська Програма «Організація оплачуваних громадських робіт на 2019 рік в м. Прилуки» дасть змогу населенню внести певний вклад у вирішення соціально важливих проблем міста у соціальній сфері, а саме: оперативно призначати та інформувати мешканців м. Прилуки про призначення житлових субсидій та заробляти кошти на прожиття у скрутний для себе час.

Головною метою Програми є посилення соціального захисту населення, залучення незайнятих мешканців м. Прилуки до участі у виконанні громадських робіт, що дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми міста у соціальній сфері та своєчасно інформувати мешканців м. Прилуки про призначення житлових субсидій.

Джерелом фінансування Програми є асигнування, передбачені в міському бюджеті на даний напрямок.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету, передбачених в міському бюджеті на даний напрямок на рік, з урахуванням можливостей дохідної частини міського бюджету та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Програма розрахована на 2019 рік, виходячи з прогнозних показників кількості безробітних осіб, які будуть залучені до громадських робіт в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради у 2019 році. Розраховано прогнозні показники обсягу коштів, які пропонується залучити на виконання Програми виходячи з мінімальної заробітної плати у 2018 році.

Ураховуючи експертні висновки фінансового управління міської ради і відділу економіки міської ради та з метою створення сприятливих умов для соціального захисту населення виконавчий комітет міської ради ухвалив міську Програму «Організація оплачуваних громадських робіт на 2019 рік в м. Прилуки». Після чого управління праці та соціального захисту населення міської ради внесе міську Програму «Організація оплачуваних громадських робіт на 2019 рік в м. Прилуки» на розгляд чергової сесії Прилуцької міської ради.

Члени виконавчого комітету розглянули й інші питання порядку денного та ухвалили по них відповідні рішення.


Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини