Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:09:41

Начальник поліції Чернігівщини зустрівся з представниками української православної церкви Московського та Київського патріархатів

18.10.2018   13:09Агенцiя

17 жовтня начальник Головного Управління Національної поліції в Чернігівській області Едуард Альохін провів робочу зустріч з представниками української православної церкви Московського та Київського патріархатів.

У зустрічі також взяв участь керівник кримінальної поліції Чернігівщини Ігор Грінцевич.

В ході плідної розмови сторони обговорили взаємодію церковних діячів з правоохоронними структурами щодо недопущення провокацій, насильницьких дій та проявів релігійної ворожнечі та нетерпимості в процесі врегулювання міжцерковних відносин в Україні.

«Найперше наше прагнення — зберегти мир і спокій у нашій рідній області, де ми народилися і мешкаємо, де живуть наші діти. Ми готові при потребі вжити всіх доступних за законом засобів, щоб цей мир було збережено», — зазначив Едуард Альохін.

Також керівник обласної поліції уточнив, що на Чернігівщині наразі діють 710 культових споруд української православної церкви обох патріархатів. Поліція моніторить ситуацію довкола них, аби за необхідності вчасно діяти. Але все ж правоохоронці сподіваються і вірять у толерантне та виважене вирішення усіх питань.

Начальник Управління знайшов розуміння висловленої позиції з боку представників обох конфесій, які, у свою чергу, підтримали право кожної людини на свідомий вибір свого шляху та дій, головне — без порушення норм закону.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.