Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:12:25

Експеримент з ліквідацією поштових відділень викликає масове обурення, - НСЖУ

10.08.2018   12:09Агенцiя

Реалізація «пілотного» проекту реформування мережі сільських відділень, який ПАТ "Укрпошта" зараз впроваджує у Чернігівській області, може призвести до різкого падіння тиражів газет та до подальшого скорочення національного інформаційного простору.

На цьому наголошують у Національній спілці журналістів України за результатами поїздки голови НСЖУ Сергія Томіленка та представників місцевих та національних видань у Городнянський район Чернігівської області. Водночас, генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський переконаний, що реформа реалізується правильно і відомство «виправить помилки» при впровадженні пілотного проекту. А редакторам газет пан Смілянський радить «навчитися писати щось цікаве» .

- Замість виконання доручення Президента України, який назвав «категорично неприйнятним» рішення про закриття сільських поштових відділень, «Укрпошта» їх масово закриває, - обурюється Сергій Томіленко. – Альтернативні пересувні відділення – поштові автомобілі – мають нестабільний графік, що викликає незадоволення селян. І результатом обурення споживачів може стати відмова від передплати місцевих та національних газет, що найбільше зараз турбує журналістів-газетярів.

Зокрема, у НСЖУ інформують, що на прикладі великого села Дібрівне Городнянського району поштова реформа означає наступне: поштове відділення закривається, завідуючій сільською поштою запропонували перевестись у далекий район області, торгівля конвертами і газетами зупинилася, автомобіль – поштове відділення – приїхав у село не о 8-30 ранку, як орієнтували селян, а після 11-00, коли розлючена черга споживачів розійшлася.

- Раніше було прекрасно, дівчата привозять пенсію, газети, ми ще в них купляли продукти із поваги через те, що вони їх возять. А зараз, щоб отримати пенсію, мені потрібно приходити і чекати годинами. Наших поштарок виганяють з роботи, а чужих присилають. Я раніше 5 газет переплачував, а зараз буду тільки одну, бо не вірю, що їх будуть вчасно привозити, – розповідає пенсіонер із Дібрівного Ростислав Маклюк.

Редактор міськрайонної газети «Новини Городнянщини» Світлана Томаш, як і її колеги з інших районів Чернігівщини, констатують, що вже втратили частину передплатних тиражів. А з вересня, коли пройде масове звільнення працівників ліквідованих сільських відділень, селяни можуть припинити поновлювати передплату на місцеві та національні газети.
- Гендиректору «Укрпошти» не завадило би побувати у таких селах i на власнi очi й вуха побачити й почути те, що ми бачимо й вислуховуємо щодня, - обурюється Світлана Томаш.

Хвилюваннями щодо втілення нової реформи пояснює нинішні нарікання генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський. І коментуючи у мережі Фейсбук обурення газетярів, він звинуватив керівників друкованих ЗМІ у невмінні «писати цікаво»:
- Є помилки, є саботаж з боку частини персоналу. Є хвилювання що до нового проекту, тому чекають на автівки. Все це можна спокійно виправити, - зазначає Ігор Смілянський. - Навчіться писати в газетах щось цікаве, щоб Вас читали, розміщуйте достатньо реклами і можете зменшувати вартість для клієнтів. А писати всяку пургу і очікувати що буде щастя за рахунок Укрпошти і відсутності сучасних каналів зв’язку - це не стратегія.

Директор департаменту з управління тиражем ПрАТ "Сьогодні Мультимедіа", член правління Всесвітньої газетної асоціації WAN-IFRA від України Сергій Охріменко наголошує, що «в «Укрпошти» проблеми не в економіці, а в організації ефективних бізнес-процесів. Постійно щось скорочуючи загальний результат діяльності поштового оператора лише погіршуватиметься».

У НСЖУ зазначають, що продовжуватимуть закликати Уряд та Президента відреагувати на масові претензії редакцій газет та українських читачів на непартнерські дії керівництва ПАТ «Укрпошта»:
- Реформи поштової галузі потрібно робити, прораховуючи наслідки для держави. А зараз відбуваються згубні для інформаційного простору зміни. І супроводжуються вони неприхованим презирством до журналістів з боку гендиректора «Укрпошти», - підкреслює голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.