Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:51:49

Це є неприйнятним - Президент відреагував на звернення громадян щодо інформації про скорочення відділень "Укрпошти" в селах та припинення поштових послуг із виплати пенсій

12.07.2018   11:31Агенцiя

Президент Петро Порошенко відреагував на звернення громадян щодо інформації про скорочення відділень «Укрпошти» в сільській місцевості, а також припинення надання послуги із виплати пенсій через відділення «Укрпошти» у разі, якщо регульовані державою тарифи на це не будуть підвищені.

Глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень під час наради із Міністром соціальної політики Андрієм Ревою, Міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в.о. гендиректра ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським та Головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним.

Петро Порошенко зазначив, що можливе скорочення відділень «Укрпошти» викликає серйозне занепокоєння тих, хто проживає в сільській місцевості. «Їм стало відомо про плани скоротити відділення «Укрпошти» в селах, що вони вважають і я хочу підтримати їх, є категорично неприйнятним. Державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції», - наголосив Президент. Він додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність бізнесу. «Коли ми залишаємо людей сам на сам без важливої послуги - це є неприйнятно і не може робитися в односторонньому порядку», - підкреслив Глава держави.

Друга проблема, яка викликає занепокоєння - забезпечення пенсіонерів пенсіями через відділення «Укрпошти». «Також з’явилась інформація про те, що відбудеться суттєве здорожчання цих послуг, що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я залюбки підтримаю будь-які ініціативи, які підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, і таким чином забезпечуємо виконання планових показників прибутковості», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зауважив, що підтримує ініціативи щодо залучення нових сучасних методів роботи, зокрема таких як інтернет торгівля, і щодо послуг, де «Укрпошта» є монополістом. 

«(Але- ред.) це не може відбуватися за рахунок пониження соціальних стандартів людей, в першу чергу тих, хто проживає на селі. І не може відбуватись за рахунок пенсіонерів. Неприйнятно. Ми маємо опрацювати іншу модель і до того, як інша модель буде опрацьована, подана Уряду і затверджена ним, наполегливо рекомендую вам утриматись від скорочення мережі в селах, залишаючи людей сам на сам, і спільно знайти позицію з Пенсійним фондом», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що у ситуації, яка склалася, «має бути знайдений той компроміс, який дозволить ефективно продовжити функціонувати системі, поки не буде створена ефективна альтернатива».

«Сьогодні ми з вами ведемо мову про захист інтересів людей – це, в першу чергу, має робити влада. І знайти ту оптимальну модель, яка дозволить нам забезпечити ефективне функціонування державного підприємства», - сказав Петро Порошенко.

Він також повідомив, що днями направив відповідного листа до Кабінету Міністрів і закликав міністрів підтримати позицію Президента на засіданні Уряду.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини