Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:41:06

Зустріч Послів країн Великої Сімки з представниками громад Чернігівщини

22.06.2018   13:20Агенцiя

21 червня у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програм «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, відбулася зустріч Послів країн Великої сімки з керівниками об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Посли країн Великої Сімки мали на меті дізнатись більше про успішні реформи в Україні, такі як реформа децентралізації, від безпосередніх учасників реформи – лідерів об’єднаних територіальних громад Чернігівщини.

У обговоренні взяли участь Сергій Гарус, Іванівській сільський голова, Валентина Карпенко, Парафіївський селищний голова, Наталія Халімон, Куликівський селищний голова, Ратан Ахмедов, Корюківський міський голова, Сергій Пінчук, Любецький селищний голова та Андрій Портний, Сосницькій селищний голова.

Кудрик презентувала поважним гостям результати децентралізації в регіоні. Особливу увагу приділила фінансовим показникам діяльності громад та їх успіхам.

Кожен із голів, присутніх на зустрічі, мав можливість презентувати свою громаду, розказати про досягнення та успіхи, поділитися проблемами та викликами, з якими доводиться стикатися щодня. Вони розповіли про розподіл землі, двовладдя та тривладдя у громадах-районах, недосконалість законодавства, що стосується діяльності об’єднаних громад, реформу медичної та освіти сфери, розвиток туристичного потенціалу, залучення іноземних інвестицій.

Учасники зустрічі говорили про необхідність підтримки міжнародними партнерами перед Урядом та Парламентом України питань прийняття законопроектів щодо основ адміністративно- територіального устрою, передачі земельних ресурсів в розпорядження громадам, збереження стабільності державних субвенцій та дотацій на виконання переданих державою повноважень.

Джудіт Гоф, посол Великої Британії, особливо зацікавила тема гендерного представництва серед керівників громад. Вона зазначила, що за її спостереженням серед голів об’єднаних громад частіше зустрічаються чоловіки, а жінок у самоврядуванні набагато менше.
 
«Дуже приємно, що така поважна делегація відвідала Чернігівську область із робочим візитом. Для наших керівників громад спілкування з Послами країн «великої сімки» у невимушеній атмосфері є важливим кроком. Вони мали можливість відверто говорити про успіхи та досягнення громад. Сподіваюся, що ця зустріч матиме продовження в напрямку розвитку наших об’єднаних громад», - зазначила Ірина Кудрик.


Довідково:
Група підтримки України послів країн Великої Сімки була створена після саміту Ельмау-G7 у 2015 році для забезпечення прогресу у процесі економічних реформ в Україні шляхом надання узгоджених порад та допомоги українській владі. З метою надання Україні допомоги у проведенні реформ у січні 2018 року Група підтримки України послів країн Великої Сімки, яку на сьогодні очолює Канада, оголосила Пріоритетні напрямки на 2018 рік. Ці напрямки базуються на стратегічних цілях та ключових заходах Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду України до 2020 року, і їх буде переглянуто відповідно до зростаючих потреб та нових пріоритетів країни.

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини