Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:09:01

Офіційна заява щодо призупинення аналогового мовлення телеканалу UA: ПЕРШИЙ

18.06.2018   16:05Агенцiя

18 червня призупинено аналогову трансляцію телеканалу UA: ПЕРШИЙ через передавачі у містах Білопілля, Вінниця, Дніпро, Ізюм, Київ, Ковель, Одеса, Тернопіль та Чернігів.

Сигнал аналогового мовлення припинено постачальником послуг – Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (концерн РРТ) – через несплату за трансляції зі сторони ПАТ "НСТУ".

З квітня 2018 року грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ у 75,12 млн грн.

У розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України становить лише 776 563,1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої Законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Урізане вдвічі фінансування не передбачає необхідних коштів на оплату трансляцій.

Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн.

НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення.

Наразі правління ПАТ "НСТУ" змушене констатувати небажання влади профінансувати суспільне мовлення, що спричинило призупинення аналогової трансляції телеканалу UA: ПЕРШИЙ.

Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA: ПЕРШИЙ відбуватиметься щоденно з 6:00 ранку до 18:00 вечора й триватиме до моменту погашення боргу.

Від відключення аналогових трансляцій найбільше постраждають глядачі у невеликих населених пунктах – маленьких містах та селах, адже там не представлено мережі кабельних операторів.

До відновлення аналогового мовлення глядачі, які проживають у зазначених областях, зможуть дивитися UA: ПЕРШИЙ виключно в цифровому форматі (DVB-T2), а також у кабельних телемережах та в інтернеті на офіційному сайті.


http://1tv.com.ua/news/channel/103302

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини