Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:26:16

У Чернігові працюють над створенням міського відділу аналітики та моніторингу надходжень до міського бюджету

05.06.2018   13:30

Прискорити процедуру створення міського відділу аналітики та моніторингу надходжень до міського бюджету попросив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 5 червня на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради й інших міських служб.

Таке питання було підняте під час доповіді начальника Чернігівської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Чернігівській області Ярослава Кульбаки.

Цей новий структурний підрозділ відповідно до рішення Чернігівської міської ради від 29.03.2018 р. 29/VII– 17 входить до складу фінансового управління міської ради. Необхідність його створення міський голова пояснив несвоєчасною реформою Державної фіскальної служби.
- Через невчасне реформування цієї служби, ми маємо досить значні недонадходження до бюджету.

У місті безліч підприємств, які беруть на випробувальний термін працівників, офіційно їх не оформлюють і відповідно не платять ніяких податків. Це стосується, зокрема, торгових центрів та ресторанних закладів.

Створення потужного міського відділу фіскального напрямку, який не матиме особливих повноважень, оскільки законодавством це не встановлено, але працюватиме інформаційно – надзвичайно важливий напрямок, - підкреслив Владислав Атрошенко. - Людям треба більше пояснювати: будь-який прояв патріотизму з подальшою несплатою податків – це є неспівставні речі. Людина, яка не сплачує податки, наносить шкоду нашій країні не меншу, ніж агресія Росії на сході України.

Реформа ДФС та скорочення у рази кількості податківців повинні бути одночасними з реформою свідомості платників податків. Тоді це було б правильне рішення щодо перетворення ДФС у сервісну службу.

На думку міського голови, ситуація може змінитися через 10-20 років, але сьогодні, на жаль, далеко не всі платники податків усвідомлюють, що дешевше заплатити, ніж потім розбиратися з відповідними штрафами. Він ще раз підкреслив, що сьогоднішня ситуація загрожує недонадходженнями коштів до міського бюджету та попросив начальника фінансового управління прискорити створення такого відділу та більше працювати в інформаційному напрямку.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини