Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:04:52

На Чернігівщині формують першу в Україні бригаду тероборони

04.06.2018   09:32Агенцiя

Про це 1 червня на брифінгу поінформував Чернігівський обласний військовий комісар полковник Олександр Криворучко.

“Начальником Генштабу було прийняте рішення на базі Чернігівського обласного військкомату і Чернігівської області провести експериментальне навчання з формування 119-ї окремої бригади територіальної оборони з метою вивчити питання здатності області сформувати цю військову частину, забезпечити її усіма матеріальними засобами, провести бойове злагодження і підготовку особового складу”, – сказав комісар.

За його словами, необхідність створення такої бригади спричинена недоліками керування понад 40 загонами тероборони, сформованими раніше при кожному районному військкоматі, і відсутністю в останніх системи матеріального, і, перш за все, бойового забезпечення.

До другої черги резервістів відносяться чоловіки віком до 55 років, які свого часу проходили строкову службу. На експериментальних зборах їх ознайомлять із сучасною зброєю і військовою технікою, допоможуть відновити призабуті навички. Збори проходитимуть з 13 по 27 червня на базі 1-ї окремої танкової бригади в селищі Гончарівському Чернігівського району.

Криворучко наголосив, що 119 бригада створюється виключно для служби на території Чернігівщини і за її межі відправлятися не буде. Він підкреслив, що це – не мобілізація, оскільки така в державі не оголошена, а що просто “ми повинні тримати порох сухим” і бути готовими в будь-який момент дати відсіч ворогу.

На даний час міські й районні військкомати області роздають повістки і вже сповістили про збори 5000 військовозобов’язаних. Набрано вже 3280 чоловік.

Після завершення експерименту на Чернігівщині, додав полковник, отриманий досвід буде проаналізований, узагальнений і опрацьований у вигляді рекомендацій щодо створення бригад тероборони в інших областях.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.