Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:02:16

Підвищити зарплату працівників робітничих професій ЖЕКів до 4200-4500 гривень на руки доручив Чернігівський міський голова

18.04.2018   10:06

Владислав Атрошенко дав доручення відшукати можливість і підвищити заробітну плату працівникам робітничих професій ЖЕКів та інших комунальних підприємств, аби вони отримували 4200 – 4500 грн на руки.

Таке завдання він дав 17 квітня на розширеній нараді під час звіту керівника ЖЕК-13 про роботу цього підприємства.

На сьогодні працівники робочих професій ЖЕКів, зокрема, прибиральниці, отримують близько 3880 грн.Через низький рівень заробітної плати часто звільняються й кваліфіковані працівники, тому комунальні підприємства постійно мають дефіцит робітничих кадрів. Міський голова вважає за доцільне розглянути всі можливості підвищення оплати праці представникам робітничих професій - прибиральницям, слюсарям, сантехнікам, зварювальникам, трактористам та іншим - навіть, якщо це вплине на тарифи.

Начальники ЖЕКів отримали доручення надати інформацію щодо системи нарахувань заробітної платні, системи преміювання, стимулюючих чинників по заробітній платі для всіх категорій працівників робітничих професій. Крім того, управління ЖКГ має вивчити питання щодо середньої заробітної плати працівників ЖКГ по різних містах України.

Міський голова порушив і питання щодо оплати комунальних послуг у місті і закликав працівників ЖЕКів активізувати роботу з тими чернігівцями, які мають заборгованість. На його переконання, окрім вжиття заходів примусового характеру, потрібно ще й пояснювати людям, що неоплачені комунальні послуги – це невчасно отримана заробітна плата за виконану роботу такими ж жителями міста, як і вони, а також невчасно зроблені ремонти й таке інше. Всім працівникам ЖЕКів потрібно більше спілкуватися з населенням та використовувати будь-які можливі способи переконання для поліпшення платіжної дисципліни мешканців.

Особливу увагу Владислав Атрошенко приділив питанням благоустрою міста, вчасному прибиранню та вивезенню сміття. Кожне підприємство, установа, незалежно від форми власності, має відповідати за свою прилеглу територію. Для міста і його жителів не має значення, де чия зона відповідальності, чи це комунальне підприємство, чи ОСББ, чи ОБЖК, адже це міська територія.

Міський голова закликав усіх керівників підприємств та установ міста приєднатися до прибирання Чернігова в рамках проведення місячника благоустрою та взяти участь у Всеукраїнському Дні довкілля 21 квітня.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини