Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:45:13

В області готуються до літнього оздоровчого сезону-2018

03.03.2018   09:55Агенцiя

Основні завдання з проведення оздоровлення та відпочинку дітей області влітку цього року, враховуючи позитивні напрацювання попередніх років та нові виклики, обговорили на розширеному засіданні профільної обласної міжвідомчої комісії, яке провела заступник голови ОДА Наталія Романова.

Як зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, за прогнозованими показниками на зазначені потреби планується використати понад 73 мільйони гривень, при цьому з обласного бюджету — 44,7 мільйона гривень.

Позитивним є заплановане збільшення видатків місцевих бюджетів на оздоровчу кампанію у більшості районах та містах. Активно долучаються до роботи і об’єднані територіальні громади. Проте районам та містам не слід забувати про спонсорську допомогу і залучати всі можливі небюджетні джерела фінансування.

До речі, можна передбачати кошти на придбання путівок в оздоровчі заклади за межами Чернігівщини. Так, з бюджетів районів, міст та ОТГ на придбання таких путівок заплановано виділити 552 тисячі гривень.

Загалом забезпечити оздоровленням та відпочинком мають 53,7 тисячі дітей (майже 55% від загальної кількості). Минулого року цей показник склав 57% і перевищив всеукраїнський — 54,4%.

Також залишається завдання стовідсоткового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетом є діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди. Особлива увага — дітям із сімей військовослужбовців, які загинули на сході України (наразі в області 48 таких дітей шкільного віку).

Наголосила Ніна Лемеш на обов’язковому збереженні та забезпеченні функціонування існуючої мережі позаміських дитячих закладів оздоровлення і відпочинку. Планується, що цьогоріч працюватиме 21 такий заклад.

Також буде проведена державна атестація шести позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

— На сьогодні заклади області, більшість з яких розташована в мальовничих місцях, здатні надати якісні послуги за помірну ціну та є конкурентоспроможними на ринку оздоровчих послуг. Насамперед необхідно налагодити роботу щодо участі в конкурсних торгах,  — зауважила заступник голови ОДА.

Говорили під час засідання і про забезпечення пожежної безпеки. На усунення недоліків в закладах оздоровлення та відпочинку планується використати майже 694 тисячі гривень з обласного бюджету. За попередньою інформацією, з бюджетів районів, міст та ОТГ, залучених коштів у цьому напрямку передбачено виділити понад мільйон гривень.

До слова, з 1 квітня поточного року запрацює Державний реєстр майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, у якому буде розміщена інформація як про працюючі, так і непрацюючі профільні заклади незалежно від форми власності та підпорядкування.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини