Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:06:03

В області готуються до літнього оздоровчого сезону-2018

03.03.2018   09:55Агенцiя

Основні завдання з проведення оздоровлення та відпочинку дітей області влітку цього року, враховуючи позитивні напрацювання попередніх років та нові виклики, обговорили на розширеному засіданні профільної обласної міжвідомчої комісії, яке провела заступник голови ОДА Наталія Романова.

Як зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, за прогнозованими показниками на зазначені потреби планується використати понад 73 мільйони гривень, при цьому з обласного бюджету — 44,7 мільйона гривень.

Позитивним є заплановане збільшення видатків місцевих бюджетів на оздоровчу кампанію у більшості районах та містах. Активно долучаються до роботи і об’єднані територіальні громади. Проте районам та містам не слід забувати про спонсорську допомогу і залучати всі можливі небюджетні джерела фінансування.

До речі, можна передбачати кошти на придбання путівок в оздоровчі заклади за межами Чернігівщини. Так, з бюджетів районів, міст та ОТГ на придбання таких путівок заплановано виділити 552 тисячі гривень.

Загалом забезпечити оздоровленням та відпочинком мають 53,7 тисячі дітей (майже 55% від загальної кількості). Минулого року цей показник склав 57% і перевищив всеукраїнський — 54,4%.

Також залишається завдання стовідсоткового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетом є діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди. Особлива увага — дітям із сімей військовослужбовців, які загинули на сході України (наразі в області 48 таких дітей шкільного віку).

Наголосила Ніна Лемеш на обов’язковому збереженні та забезпеченні функціонування існуючої мережі позаміських дитячих закладів оздоровлення і відпочинку. Планується, що цьогоріч працюватиме 21 такий заклад.

Також буде проведена державна атестація шести позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

— На сьогодні заклади області, більшість з яких розташована в мальовничих місцях, здатні надати якісні послуги за помірну ціну та є конкурентоспроможними на ринку оздоровчих послуг. Насамперед необхідно налагодити роботу щодо участі в конкурсних торгах,  — зауважила заступник голови ОДА.

Говорили під час засідання і про забезпечення пожежної безпеки. На усунення недоліків в закладах оздоровлення та відпочинку планується використати майже 694 тисячі гривень з обласного бюджету. За попередньою інформацією, з бюджетів районів, міст та ОТГ, залучених коштів у цьому напрямку передбачено виділити понад мільйон гривень.

До слова, з 1 квітня поточного року запрацює Державний реєстр майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, у якому буде розміщена інформація як про працюючі, так і непрацюючі профільні заклади незалежно від форми власності та підпорядкування.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини