Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 12:38:32

Максим Микитась: “Саме Михайло-Коцюбинську ОТГ я ставлю у приклад усім”

02.03.2018   11:33Агенцiя

Теплі та світлі класи, комфортні умови для тренування, на третину менші платіжки за витрачені енергоресурси — це відомі істини користі метало-пластикових віконних профілів.

Тепер їх змогли належно оцінити і в Михайло-Коцюбинській гімназії. Бо завдяки співпраці з народним депутатом Максимом Микитасем тут буквально за лічені тижні замінили пару сотень старих вікон, навіть величезні — 14 вітражів у двох спортивних залах — теж тепер енергоефективні.

Адміністрація школи вражена блискавичними темпами змін, бо вже в січні 2018-го у закладі всі вікна стали енергозбережними. Роботи зі встановлення завершені, лишилася естетика. Свій фронт робіт Максиму Микитасю під час його робочої поїздки в округ показав Микола Шпак, директор гімназії. Імпровізована екскурсія розпочалася з приміщень класів.
«Нам дуже приємно, що наші прохання не залишилися осторонь, і Максим Вікторович виконав свою обіцянку. Ми в це не лише віримо, а й бачимо. Вікна вже встановлені, і за такий короткий термін — із середини грудня до кінця січня. Ми вже закінчуємо оздоблення відкосів. І все — дітки будуть навчатися в теплих класах», — говорить директор.

Що змінилося?


Класи, актова зала, коридори та інші приміщення ще візуально містять ознаки нещодавніх переробок: пахне фарбою і штукатуркою, у коридорах де-не-де можна зустріти будівельні риштування і залишки демонтованих старих рам. Та це ненадовго — запевняють у гімназії. Так потихеньку зі старої пострадянської школи заклад у Михайло-Коцюбинському переходить у сучасну добу — ремонтують коридори, наводять лад у кухні, їдальні, купують нове обладнання. Зона кухні та їдальні тепер із новими кахлями і столами, оновленою підлогою. Тут нові кухонні шафи й плити. Єдине, що видає надшвидкі темпи змін, — це старі радянські ваги та ручна рахівниця.

На додачу гімназія в Михайло-Коцюбинському має нечувану навіть для міських шкіл розкіш — дві спортивні зали. І тут тепер усе змінюється — старі дерев’яні віконні профілі, через які в приміщенні були холод і протяги, замінили на металопластикові. Як зізнається адміністрація, без підтримки Максима Микитася самі вони навряд чи «потягнули» б цей ремонт, бо заміна лише одного вікна в спортзалі коштує понад 10 тисяч гривень, і це без оздоблювальних робіт. До того ж далеко не кожна фірма спеціалізується на постачанні такого товару.

Зате нині школа з гордістю може приймати будь-які змагання — хоч громади, хоч району, хоч навіть обласні першості. Лишилося тільки переробити роздягальні.

Економію від вікон, кажуть, прораховуватимуть під кінець опалювального сезону — поки ще важко оцінити. А в приміщеннях уже відчутно потепліло на градус або й два. У верхньому одязі на уроках тепер ніхто не сидить.

Вікна за 2 мільйони

Загалом майже дві сотні вікон і два десятки дверей замінили в Михайло-Коцюбинському навчальному закладі протягом місяця. Обсяг фінансування — 2,3 мільйона гривень. Це один із наймасштабніших проектів з енергомодернізації в Чернігівській області. Народному депутату Максиму Микитасю все подобається. Він сам вражений обсягами, темпами та якістю, тому вдячний підряднику за сумлінну працю.

«Я рідко це відзначаю, а тут хочу. Мені як будівельнику приємно оцінити якість усього зробленого. Робітники поставилися з повагою до закладу, до вчителів і дітей. Але на цьому наша співпраця з місцевою громадою не закінчується — попереду нові хороші проекти. Узагалі Михайло-Коцюбинська громада є моєю великою гордістю, я пишаюся її успіхами. Мені значно легше співпрацювати з бюджетом, показуючи такі досягнення. Я завжди ставлю саме Михайло-Коцюбинську ОТГ у приклад усім іншим. Ви — молодці».

Та вікнами приємні новини для Михайло-Коцюбинської гімназії не закінчуються.
За сприяння Максима Микитася вже виділені 570 тисяч гривень на закупівлю мультимедійного проектора і меблів для закладу. Щойно відбудуться торги — гімназія отримає нове обладнання. За словами представників гімназійного колективу, у них від змін просто обертом іде голова. Бо лише рік — і в громаді є тепла сучасна школа з новим устаткуванням. Хіба можна мріяти про щось краще?

PR

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини