Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:06:10

Максим Микитась у діалозі з виборцями

09.02.2018   12:35Агенцiя

Десятки кілометрів і населених пунктів, сотні, а може, і тисячі співрозмовників — такими видалися робочі поїздки народного депутата Максима Микитася: Чернігів, Ріпки, Любеч, Замглай, Петруші, Ковпита, Андріївка, Іванівка, Михайло-Коцюбинське.

Про що говорили чернігівці з народним обранцем? Про медицину й освіту, про ремонти шкіл і дитсадків, про відновлення спортивних майданчиків, закупівлю обладнання та ліків, підтримку спортсменів і молодих лікарів. Загалом понад 20 годин суцільного діалогу.

Сам Максим Микитась використав цей час, щоб відзвітувати перед громадою про роботу, яку він здійснював в окрузі за ці півтора року. Ну, і водночас, щоб поспілкуватися з громадськими активами Чернігівщини.

«Знаєте, на зустрічі щоразу приходило стільки людей, що місця вільного не було, — розповідає народний обранець. — Це доводить, що їх цікавить наша спільна праця, їм болить за майбутнє рідного краю. Для когось, як у Ріпкинській другій школі, це турбота про молоде покоління, бо ця школа навіть у сільській місцевості виховує високоосвічену молодь. Це найкраща опорна школа України, де є сучасне наочне обладнання з фізики, математики, природничих наук, якісні лінгафонні кабінети та два десятки класів обладнані мультимедійними комплексами. Тут узагалі не користуються крейдою. Повірте, я такого і в Києві не бачив. Діти їздять на стажування до Норвегії та Швейцарії, мріють бути перекладачами й програмістами. Ось де натхнення на нові звершення! Інший приклад — Михайло-Коцюбинська гімназія, яка вже працює за енергоефективними програмами. Тут переобладнали їдальню, є якісна кухня, оновлені спортивні зали. За моєї підтримки тут оновили 165 вікон. Майже таку ж кількість хочемо встановити в Ріпках, а от Михайло-Коцюбинському допоможемо з придбанням мультимедійного комплексу».

У Замглаї, наприклад, громаду цікавить оновлення місцевої економіки — нові робочі місця та співпраця з геологорозвідувальними дослідницькими кафедрами в Рівному. Мешканців Любеча турбує утеплення садочка й відновлення стаціонарного відділення в лікарні. Купівлею твердопаливного обладнання переймалися люди в Петрушах. Відновлення спортивного майданчика актуальне для Андріївки. Про надання громадам більших повноважень мріють в Іванівці. У Ковпитах хочуть оновити клас для першачків і знайти нового лікаря в амбулаторію.

Але всіх скрізь єднають погані дороги, маленька зарплата й недосконала законодавча база. І, звісно, великі мрії про квітучу Чернігівщину. Так, роботи багато, зітхає народний обранець, оцінюючи перспективи. Саме тому в його приймальні вже підготували перелік об’єктів, які потребують фінансування з боку держави. Сумарний бюджет перетворень — 175 мільйонів гривень. І всі ці ремонти й оновлення перебуватимуть у полі зору народного депутата — переконує Максим Микитась.
Детальніше про кожну зустріч із громадою кожного населеного пункту читайте в наступних номерах газети. Цього разу розповімо про перетворення в 4-й міській лікарні, що на Шерстянці в Чернігові. Там дійсно творять дива завдяки вчасній та вмілій підтримці Максима Микитася.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.