Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:26:35

Виконком підтримав ініціативу Чернігівського міського голови про підвищення допомоги при народженні двійні або трійні

20.01.2018   10:52

На засіданні виконкому під час розгляду внесення змін до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко ініціював внесення змін, що стосуються допомоги при народженні двійні або трійні.

Пропозиція полягає в тому, щоби при народженні двійні або трійні  матеріальна допомога надавалася на кожну дитину однакова, в більшому розмірі. На думку міського голови, це буде правильно з етичних міркувань. Наприклад, якщо це перша двійня у сім’ї, то на обох дітей сплачувати суму по 10 тис. грн, як на другу дитину. Якщо у родині вже була до цього одна дитина, то на кожного з двійнят надаватиметься рівна допомога, як на третю дитину, тобто по 20 тис. грн та ін. 

Зміни до Програми також стосувалися впорядкування механізму надання матеріальної допомоги. Виконком погодив пропозицію Комісії, яка опрацьовує відповідні документи заявників на отримання матеріальної допомоги при народженні  дитини. Зміни передбачають, що допомога надаватиметься при народженні дитиниматері, яка постійно проживає з дитиною та місце проживання якої зареєстровано в місті Чернігові. Втім, безпосереднє подання документів матері до відділу звернень громадян міської ради може здійснювати один з батьків новонародженого.

У разі особливих обставин, які унеможливлюють надання матеріальної допомоги матері, питання надання такої допомоги розглядається на засіданні Комісії та відповідні пропозиції надаються виконкому міської ради щодо виплати допомоги батькові дитини або іншій особі, яка здійснює опіку над дитиною.

Як вже повідомлялося раніше, Програма підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки прийнята міською радою 21 вересня минулого року за ініціативи міського голови з метою підтримки народжуваності для покращання демографічних процесів у місті.

Виконком доручив Відділу звернень громадян міської ради внести зміни до Програми підтримки народжуваності у місті Чернігові на 2017-2022 роки на розгляд сесії міської ради.

З початку цього року вже майже 1 млн грн спрямовано з міського бюджету чернігівцям на допомогу при народженні. Для виконання Програми у міському бюджеті на поточний рік передбачено 20 млн грн.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.