Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:09:22

Прилуки: п'ятигодинні зусилля зірвати "бюджетну" сесію виявилися марними

23.12.2017   11:13

20 грудня, відбувалося пленарне засідання 36 сесії Прилуцької міської ради. Одразу після оголошення її відкриття та виконання Гімну України до зали засідань увійшло більш як п'ятдесят чоловіків.

Голова громадської організації «Учасники АТО «ЩИТ» Павло Красноок представив новоприбулих як воїнів-атовців і членів ГО «Небайдужі прилучани», не складно було впізнати серед них й учасників «Прилуцького козацького полку». З трибуни Павло Красноок офіційно заявив, що громадськість блокуватиме сесію, адже, на їхню думку, прилуцька влада зневажливо ставляться до атовців та сімей загиблих воїнів АТО. Серед претензій до депутатів та керівництва міста з уст пікетувальників прозвучали: виділення житла для окремих категорій учасників антитерористичної операції, належне вшанування подвигу героїв, а також необхідність зміни положення про вручення відзнаки міського голови «За заслуги».

Хоча міська рада фінансує ряд програм з надання пільг учасникам АТО й у силу можливостей сприяє виділенню їм земель на території Прилук, прийдешні на сесію зробили безліч зауважень щодо сприяння оформленню документів на виділення земельних ділянок.

Висловитися з приводу присутності та заяв блокувальників мали змогу депутати ради, а також інші категорії захисників України, подвиг яких, здавалось, тьмяніє на фоні вимог атовців.

Дві години поспіль учасники засідання обмінювалися варіантами вирішення озвучених питань. Після вимушеної перерви частина чоловіків покинула залу засідань вслід за Павлом Краснооком, натомість місце за трибуною зайняв Сергій Ткаченко, отаман громадської організації «Прилуцький козацький полк».

Сергій Григорович зав'язав суперечку з міським головою, депутатами та посадовцями міської ради з приводу ремонту прилуцьких доріг. Міський голова Ольга Попенко запропонувала отаманові владнати усі питання в правовому полі, але згодом стало зрозуміло, що сторонні люди не збираються покидати залу засідань. Деструктивні словесні перепалки намагався вгамувати перший заступнику керівника Прилуцької місцевої прокуратури Денис Демидок, який наголосив, що озвучені проблеми краще вирішувати не у сесійній, а в залі суду.

Зрештою тиску на роботу ради не витримали керівники медичних закладів міста, адже під час засідання депутати повинні були погодити виділення коштів на погашення заборгованості з виплати заробітної плати їхнім колегам.

О пів на третю годину дня між міським головою та громадським діячем була заключена усна домовленість про скликання «круглого столу» з головами депутатських фракцій щодо спільної організації та контролю за виконанням ремонту асфальтного покриття у наступному році.

Спокійному розгляду порядку денного 36 сесії передувала рекордна третя перерва, яка, на щастя, стала останньою.

Депутати узяли до відома зауваження попередніх виступаючих і внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку м.Прилуки на 2018 рік. Вона передбачатиме виділення коштів на придбання житла захисникам України, не залежно від давності їхнього подвигу. За рішенням депутатів медичні працівники міста будуть забезпечені заробітною платою до кінця року. Також депутатський корпус затвердив міську цільову Програму «Харчування учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти міста у 2018 році» (близько 16 мільйоні гривень). Без тривалих обговорень погодження ради отримали Програми: «Цукровий діабет на 2018 рік», «Медико-соціальне забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення на 2018 рік», «Розвиток культури і туризму на 2018-2022 роки», «Забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 2 категорії на 2018–2020 роки», «Фінансування пільг на оплату послуг зв’язку, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших пільг з міського бюджету на 2018 рік», «Організація оплачуваних громадських робіт на 2018 рік в м. Прилуки», «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, сім’ям воїнів загиблих (померлих) в Афганістані та під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору – членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016 – 2018 роки», «На варті чистоти і порядку», «Утримання й функціонування комітетів самоорганізації населення в місті Прилуки на 2018-2022 роки».

Фіналом напруженої сесії стало ухвалення рішення «Про бюджет міста на 2018 рік».


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини