Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:43:15

На Чернігівщині поліція відкрила два кримінальні провадження за підкуп виборців

13.12.2017   13:39Агенцiя

Поліція Борзнянського та Городнянського відділень відкрила кримінальні провадження за зверненнями громадян про порушення виборчого законодавства. На даний час в чотирьох територіальних громадах Чернігівської області триває передвиборча кампанія.

Вибори, що відбудуться 24 грудня, мають визначити найдостойніших їх представників, які керуватимуть цими громадами протягом наступних п’яти років.

Але не скрізь ця кампанія проходить чесно, без порушень та в рамках чинного законодавства. Так, 12 грудня по поліції звернулися жителі Борзнянського та Городнянського районів, які повідомили, що їм відомі факти підкупу виборців з боку їхніх опонентів.

За обома даними фактами поліцією Борзнянського та Городнянського відділень відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця) та розпочаті досудові розслідування. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

Досудове розслідування триває, а поліція застерігає охочих до таких «брудних» технологій, від необдуманих або ризикованих кроків і попереджає, що реакція на протиправні дії буде негайною та адекватною.
 

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини